Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλει την απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από το διοικητή του Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Χατζηκώστα"


Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλει την απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κάθε εργαζόμενου.

Και συγκεκριμένα, με έγγραφό του ο διοικητής του ΓΝΙ «Χατζηκώστα» στις 3/10/12 καλεί τον Ιατρό Σιδερά – Χαντάντ Γεώργιο Διευθυντή του ΚΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ να σταματήσει την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε προ τριμήνου περίπου (λόγω μη καταβολής των εφημεριών), γιατί θα κινηθεί εναντίον του πειθαρχική διαδικασία.

Η στοχοποίηση του συναδέλφου γίνεται τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου , αλλά και των περισσότερων νοσοκομείων της χώρας, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για το αυτονόητο, δηλαδή τη πληρωμή της υπερωριακής τους εργασίας.

Το έγγραφο αυτό στηρίζεται σε απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του νοσοκομείου (μειοψήφησαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Ιατρών και των εργαζομένων).Η απόφαση αυτή στηρίζεται στη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους για το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, η οποία τότε δεν είχε ακόμη γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας, αγνοώντας επιδεικτικά τις γνωμοδοτήσεις των πλέον εγκρίτων εργατολόγων της χώρας, που δικαιώνει τους εργαζόμενους και γιατρούς που εξασκούν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.

Η ενέργεια αυτή του ΔΣ του Γ.Ν. Χατζηκώστα, προάγγελος του εντεινόμενου αυταρχισμού εκ μέρους της συγκυβέρνησης στην αντιμετώπιση των αυτονόητων διεκδικήσεων των εργαζομένων για την πληρωμή της προσφερθείσας εργασίας τους, είναι άδικη, προκλητική και αντικοινωνική.



Η Διοίκηση του ΓΝ Χατζηκώστα, όπως και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντήσουν πότε θα γίνουν στην πραγματικότητα «αξιόπιστοι εργοδότες» και όχι εικονικά μέσω διάτρητων και αστήρικτων «γνωμοδοτήσεων» που παραβιάζουν το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο;
-Πότε θα εφαρμόσουν ασφαλή προγράμματα εφημερίας;
-Πότε θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη προμήθεια των υλικών που λείπουν από τους οργανισμούς που διοικούν;
-Πότε θα συμπληρώσουν τα κενά του προσωπικού στα ζωτικά τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου;
Σε κάθε περίπτωση, θα παλέψουμε και με ένδικα μέσα και κυρίως με τη μαζική μας συμμετοχή στους αγώνες όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας για
-Να μη περάσει η τρομοκρατία στα νοσοκομεία
-Να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων
-Να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι σαν εισπρακτικοί οργανισμοί, παρέχοντας σε όλους δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πηγή: Epirus Gate