Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας προς τους πολίτες της Πρέβεζας


         Ανακοίνωση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας
                       προς τους πολίτες της Πρέβεζας   
          
                 Αγαπητέ συμπολίτη , Αγαπητή συμπολίτισσα

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας πιστεύουν ότι πρέπει να γνωρίζεις ότι:

1.Η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα περικόπτουν δραματικά τις  δαπάνες για την δημόσια Υγεία, υποβαθμίζοντας απελπιστικά την ποιότητα  και την αποτελεσματικότητα της περίθαλψης, σε μια εποχή που λόγω των απάνθρωπων, ταξικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται έχουμε μεγάλη αύξηση των προβλημάτων υγείας του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων.
2.Λόγω της ελάχιστης χρηματοδότησης των νοσοκομείων παρατηρούνται  μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού και αντιδραστηρίων,  ακόμη και για  καθημερινές απαραίτητες εξετάσεις  και επεμβάσεις στα Νοσοκομεία. Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 22% τα δυο τελευταία χρόνια!
3.Μειώνεται με ταχύτατους  ρυθμούς λόγω συνταξιοδότησης  το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, κλπ) χωρίς αυτό  να αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη εργασιακή επιβάρυνση και εργασιακή εξάντληση του παραμένοντος προσωπικού, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών. Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έχουμε μείωση 30% του νοσηλευτικού προσωπικού και 25% του ιατρικού προσωπικού  τα τελευταία δυο χρόνια! Αναδύεται ουσιαστικά πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας του, καθώς και ασφαλούς λειτουργίας της πλειοψηφίας των Κέντρων Υγείας του νομού μας.
4.Ο ΕΟΠΥΥ, που υποτίθεται ότι θα κάλυπτε υγειονομικά  την ολότητα των ασφαλισμένων, πρακτικά χρεοκόπησε και η συγκυβέρνηση μεταφέρει το κόστος των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων . Αυτές όμως τις υπηρεσίες οι ασφαλισμένοι τις έχουν τριπλοπληρώσει.. Η επιβάρυνση αυτή γίνεται σε μια εποχή που συγκυβέρνηση και τρόικα  έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη οικονομική χρεοκοπία το λαό μας .
5. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι –ανασφάλιστοι, ανάμεσά τους και  πάρα πολλά παιδιά, αδυνατούν να έχουν πρόσβαση και στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης. Πρόκειται για γενοκτονία.
6. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ για υποβάθμιση, συνένωση και συγχώνευση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Ακόμα και για κατάργησή  του και μετατροπή του σε αστικό κέντρο Υγείας. Ο λαός μας λέει: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τυχόν υποβάθμιση του νοσοκομείου θα προκαλέσει ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στην Υγεία και την περίθαλψη του πληθυσμού της  περιοχής και θα οδηγήσει την πόλη και τον νομό σε μαρασμό.

                                        Γι αυτό
                  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ
                             ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

                                   διεκδικούμε
-Δωρεάν , δημόσιες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες   υγείας για όλους ,χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
-Την επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής μας.
-Καμιά συγχώνευση , συνένωση , κατάργηση του νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του.
-Αναβάθμιση του νοσοκομείου με επαρκή και αναγκαία στελέχωσή του με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο  προσωπικό και προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

                            Συμπολίτη και συμπολίτισσα
         Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

          Πάρε την υπόθεση της Υγείας σου στα χέρια σου.

    Θα είμαστε στο πλευρό σου συναγωνιστές και σύμμαχοι

           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ