Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 18ης ΟΚΤΩΒΡΗ: ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


Τετάρτη, 17  Οκτώβρη 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 18ης ΟΚΤΩΒΡΗ: ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, απεργούμε την Πέμπτη, 18 Οκτώβρη.

Κατεβαίνουμε στην διαδήλωση της Αθήνας μαζί με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους σε δομές Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής, με προσυγκέντρωση μπρος στο Υπουργείο Υγείας, στις 10.30 πμ.

Ως κομμάτι του αγωνιζόμενου λαού παλεύουμε:
- Για να σωθούμε εμείς και η χώρα με τις δικές μας δυνάμεις και με τα δικά μας οράματα για Αξιοπρέπεια, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη.
- Για να ξηλώσουμε την καταχνιά της έλλειψης διεξόδου και την ντροπή της δουλοπρέπειας, με την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την απέλαση της τρόικας.
- Για να μην περάσουν τα νέα «μέτρα» σωτηρίας των μεγάλων επιχειρήσεων και του διεφθαρμένου  πολιτικού συστήματος εις βάρος εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίας.
- Για να μην πωληθεί ή «παραχωρηθεί» σπιθαμή εθνικού πλούτου σε ιδιώτες. Να μην ψηφιστεί ο κατάπτυστος, αποικιοκρατικός νόμος για την απόσυρση του δημοσίου από τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λιμάνια κ.ά.), την ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και παραλιών, την fast track απαλλοτρίωση και ιδιωτικοποίηση της χώρας. Γη, νερό, αέρας και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά παραγωγικές δραστηριότητες σε δημόσιο, κοινωνικό έλεγχο, για να τα αξιοποιήσουμε συλλογικά, για τις δικές μας ανάγκες. 
- Για να διαγράψουμε το τοκογλυφικό χρέος και να καταργήσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους, άμεσα και προς όφελός μας.
- Για να καλυφτούν οι πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, σε συνθήκες υλικής κατάρρευσης, κοινωνικού αναβρασμού και ψυχικής τρικυμίας.
- Για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας σε όλους τους κατοίκους της χώρας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση. Για σύγχρονες δομές Πρόνοιας, με επίκεντρο των υπηρεσιών τους τον Άνθρωπο.
- Για να μείνουν όλα τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις μας και ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.
- Ενάντια στον ραγιαδισμό συγκυβερνώντων, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών και των φασιστικών συμμοριών, στις οποίες κατάντησαν να στηρίζονται.

Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΟΥΡΑΝΟ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


Το Δ.Σ. του Σωματείου