Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Από "συνδικαλίστρια" Νοσηλεύτρια σε Υποδιοικήτρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr

Έγινε  και αυτό. Η πρόεδρος του 7ου Περιφερειακού τμήματος της  Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ ) και Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ – Αχαΐας κ. Λένα Αλμπάνη διορίστηκε στη θέση της Υποδιοικήτριας της 6ης ΥΠΕ. Η είδηση αυτή δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέρα από το γεγονός που αξίζει σχολιασμού, ότι κάποια συνδικαλιστικά στελέχη μεταπηδούν με ιδιαίτερη ευκολία σε κυβερνητικούς θώκους για να υλοποιήσουν πολιτικές που μέχρι χθες υποτίθεται ότι τις αντιπάλευαν.
Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της κ. Αλμπάνη, πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η τοποθέτηση από την συγκυβέρνηση και το Υπ Υγείας σε αυτή τη θέση, γίνεται σε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν την υγεία και οι ΥΠΕάρχες καλούνται να τις υλοποιήσουν κατά γράμμα.
Ούτε αυτό όμως θα μας ανάγκαζε να ασχοληθούμε με το θέμα, αν η ίδια η ΕΝΕ, μέσα από τη σελίδα της, δεν πρόβαλε την είδηση ευχόμενη μάλιστα στην κ. Αλμπάνη «καλή δύναμη και είμαστε σίγουροι ότι η αποφασιστικότητά της και οι ικανότητες που διαθέτει θα βγάλουν ασπροπρόσωπο όλο τον κλάδο των Νοσηλευτών.»
Οι «κωλοτούμπες» που κάνουν κάποια συνδικαλιστικά στελέχη με την μεταπήδηση τους σε κυβερνητικές θέσεις για την υλοποίηση αντεργατικών πολιτικών, συνήθως από τους «εναπομείναντες πίσω» συνδικαλιστικούς τους φίλους, είτε αποδοκιμάζονται, είτε ακολουθείτε η τακτική της σιωπής.
Φαίνεται ότι η ηγεσία της ΕΝΕ – ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Η πρόσδεσή της στο άρμα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού και προφανώς οι άριστες σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του μνημονιακού Υπουργείου Υγείας είναι τόσο στενές που δεν της επιτρέπει ούτε καν να ακολουθήσει την τακτική της σιωπής.

Δείτε πως παρουσιάζει η ΕΝΕ το θέμα στη σελίδα της