Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Καινούριο (χοντρό) δούλεμα με τις εφημερίες …


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Ygeianet
Ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι.

Σε πρόσφατο έγγραφό του προς τους διοικητές των ΥΠΕ (99002, 12-10-12) ο νέος ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Καλλίρης μας λέει πως δεν πρόκειται να αποζημιώσει προγράμματα εφημεριών που «υπερβαίνουν» τα ποσά που δίνει το υπουργείο. Ποσά τα οποία από 1-7-12 ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΙΩΜΕΝΑ σε σχέση με τα μέχρι τώρα κατά 5 – 30 % (!!!) ανάλογα με το νοσοκομείο (έγγραφο ΔΥ5α/οικ.99495). 

Τουλάχιστον, ο κ. Γενικός δεν αναμασά τις γνωστές αρλούμπες περί 12μορίου που εξακολουθούν να αναμασούν οι υφιστάμενοί του των ΥΠΕ, αφού είναι σαφές πως ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗΜΟΡΙΟ. 

Το υπουργείο κάθε μήνα θα ανακοινώνει ό,τι ΠΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, και μετά θα ζητά περικοπή των προγραμμάτων για να μην μπορούν οι γιατροί να προσφύγουν δικαστικά. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο δηλώνει πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τα χρήματα που μας κάνει την … χάρη να μας δίνει πετσοκομμένα κάθε μήνα, και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει να κόψουμε τον λαιμό μας.
Τόσο απλά …

Αυτό που απομένει είναι να ανακοινώσει και επίσημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου (υποτίθεται) υγείας, πως οι εντολές των επικυρίαρχων για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού εκτελούνται με απόλυτη ακρίβεια … Γιαβόλ !

Απαιτείται άμεση αντίδραση – προτείνουμε κατ’ αρχήν η ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει αυτήν την εβδομάδα να ζητήσει την απόσυρση όλων των προγραμμάτων εφημεριών από τις 10 Νοεμβρίου και μετά μέχρι να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους. 

Αν δεν εξασφαλιστεί, να καλέσει τους συναδέλφους να σταματήσουν κάθε εφημεριακό έργο από 11-11.