Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Οι περικοπές τελείωσαν …Αρχίζει το πλιάτσικο! Ο λαός στο απόσπασμα!
"Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.
Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, χαρακτηρίζοντας «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό» το νέο σύστημα, διότι θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των Εφοριών
και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών, κ.λπ., όπως έως σήμερα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, θα ισχύσουν από την 1/1/2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.
Διευκρίνισε δε ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου".Η επέλαση του κεφαλαίου  ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας συνεχίζεται..

Δεν θα τελειώσει, παρά μόνο με τον πλήρη αφανισμό των εργαζομένων.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βυθίζεται στην άβυσσο της φτώχειας,  της ανέχειας, της εξαθλίωσης.

Τώρα πια μόνο ένας παλλαϊκός- πανεργατικός ξεσηκωμός διαρκείας θα τους σταματήσει.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός όχι μόνο για μη περάσουν τα μέτρα αλλά και για να επιβάλουμε:

1)την πτώση της συγκυβέρνησης και το διώξιμο της τρόικας
2)την στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και την ολοκληρωτική διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους
3)την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και την έξοδο-σύγκρουση με ευρώ-Ε.Ε
4)την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιστροφή όλων των κλεμμένων, και έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων
5)παραγωγική ανασυγκρότηση με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια των εργαζόμενων και τη διανομή του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου.


Τίποτε άλλο…