Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας


Ερώτηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας και τα σχέδια του υπουργείου για συγχώνευσή του κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. 

Στην ερώτηση τονίζονται μεταξύ άλλων η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση των δομών υγείας της περιοχής αλλά και η ανάγκη για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

·στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δομών όλων των βαθμίδων (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Νομού, οι δομές ψυχικής υγείας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, οι δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - ο ξενώνας, τα δύο προστατευόμενα διαμερίσματα και η πρόσφατα ενταγμένη στο νοσοκομείο δομή αποκατάστασης το ΚΕΦΙΑΠ -το παλιό ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).
· στην κάκιστη κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Πρέβεζας κάνοντας αδύνατη την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής σύμφωνα με τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Σε μια περίοδο όπου η κοινωνία βιώνει με τον πιο έντονο τρόπο τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αφού πρώτα μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης οδηγούν τη δημόσια υγεία στην απαξίωση, τώρα σχεδιάζουν και τη συρρίκνωσή της μέσω των συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων.

Ο λαός της Πρέβεζας δεν δέχεται τις κυβερνητικές επιλογές που κάνουν τη ζωή του δυσκολότερη και συρρικνώνουν δικαιώματα και παροχές που σχετίζονται με την επιβίωσή του.

Πηγή: Epirus Gate