Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας


Υιοθετήθηκε από την κοινή γενική συνέλευση εργαζομένων και γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας που έλαβε χώρα σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2012, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας ανακοίνωση προς τους πολίτες της Πρέβεζας. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση αυτή θα διανεμηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012,το απόγευμα, στην αγορά της Πρέβεζας (καταστήματα , πολίτες) και στις συνοικίες της πόλης

Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε και ένα σχεδιασμό δράσης για το διάστημα μέχρι 10 Νοεμβρίου ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται:

1.  Παρέμβαση στην παρέλαση της 28Ης Οκτωβρίου με το αίτημα:
    «Αποκλειστικά Ενιαίο, Καθολικό, Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-    Αναβάθμιση του Δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας»

2.Την ήδη αναγγελθείσα ανοικτή σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Στη σύσκεψη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο προτείνουν
ü      την έκδοση ψηφίσματος
ü     τα σωματεία και οι  φορείς να βγάλουν και δικά τους ανάλογα ψηφίσματα
ü    οι συμμετέχοντες (σωματεία και φορείς) να οργανώσουν κοινή παρέμβαση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ανάγκη δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων-ανέργων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Καθώς και παρέμβαση στον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό , στελέχωσής του με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.
ü Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο για την Υγεία και  για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 6:00 στη "Θεοφάνειο"
ü     Σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής δυσμενών εξελίξεων για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας (διοικητική συνένωση, συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων του κλπ) διοργάνωση άμεσα Παμπρεβεζάνικης συγκέντρωσης στη πύλη του Νοσοκομείου και κατάληψή του από το λαό της Πρέβεζας.

3.Κοινή παρέμβαση ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και Πενταμελούς Συνδικαλιστικής Επιτροπής Γιατρών στη Διοίκηση του ιδρύματος για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων (εφημερίες-νυχτερινά , αργίες. εξαιρέσιμα), καθώς και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και το τελευταίο έγγραφο του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ )