Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας Γιορτή ενότητας και αλληλεγγύης

Από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας



5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας
Γιορτή ενότητας και αλληλεγγύης

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση κόσμου κυρίως νέων ανθρώπων και μεταναστών.

Η συζήτηση με συντονιστή τον Θανάση Αλμπάντη δικηγόρο, άρχισε με τον Βασίλη Παπαστεργίου νομικό, ο οποίος εστίασε στην κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της πολιτείας, στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα κολαστήρια ανά την Ελλάδα, στην τεράστια ταλαιπωρία των μεταναστών κατά τη διαδικασία απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων και στην εκτρωματική στρατηγική καταστολής του πλαισίου «Ξένιος Δίας».
Στη συνέχεια ο Σπύρος Μαρκέτος Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ έκανε μια σύντομη ιστορική ανάλυση για την άνοδο και την πτώση του φασισμού. Τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας όλων των προοδευτικών αριστερών και αντιεξουσιαστικών ρευμάτων της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γνωστή συμμορία που επιζητά αίμα. Άσκησε έντονη κριτική στα αστικά ΜΜΕ τα οποία σε συντεταγμένη υπηρεσία αποπροσανατολίζουν τον πολίτη εξυπηρετώντας το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να ευνοεί εκείνους (τράπεζες κλπ) που, εν μέσω κρίσης,  αφαιμμάσσουν τον εργαζόμενο, καλλιεργώντας εμφυλιακό κλίμα.

Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν οι τοποθετήσεις των ίδιων των μεταναστών. Τόσο τα μέλη της Αφρικανικής Κοινότητας όσο και τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας πήραν το λόγο και κατήγγειλαν τα έντονα περιστατικά βίας από πλευράς της φασιστικής συμμορίας όσο και την αστυνομική αυθαιρεσία σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας ήταν το καλύτερο σε σειρά πέντε ετών που έχουμε διοργανώσει!

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ήταν τα δύο μουσικά συγκροτήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, από τον Βόλο το 'ΤHE ART OF JOY PROJECT' ο φανταστικός Νικόλας Γκαλιούρης, μουσικός, αλλά και απολυμένος από την Χαλυβουργία Βόλου και από τα Γιάννενα οι 'MINI & THE MOOCHERS', οι αξιαγάπητοι και γεμάτοι κέφι φοιτητές: Φώτης Ντοβόλης, Νίκος Βαταλάχος, Ορέστης Ζυρίνης, Κατερίνα Πιπιλή και Θόδωρας Τσίπας.

Αφού δοκιμάσαμε εδέσματα από πολλές χώρες και κουλτούρες, Πακιστάν, Ινδία, Σενεγάλη, Παλαιστίνη (κάποια από τα προϊόντα προσέφεραν το Πακιστανικό παντοπωλείο του Afzall Ahmed, τα κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος και το κρεοπωλείο του Γιώργου Σάνη και τους ευχαριστούμε πολύ!), χορέψαμε και ξεφαντώσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και χαρούμενοι!

Εμείς, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας επιθυμούμε και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο, για μια κοινωνία που θα τη διέπουν οι όροι της ειρηνικής συνύπαρξης, μια κοινωνία που ταυτίζεται με την ευγένεια, την αισθητική και ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Γι αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να υψώσουμε ασπίδα ενότητας, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης ενάντια στο κλίμα αποπροσανατολισμού και διαίρεσης των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων.

ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10/2012 (ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ).
Πρέβεζα 7/10/2012