Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η εποχή των σκοτεινών χρόνων αρχίζει!


αναδημοσίευση από "Στοχασμός-Πολιτική"

Με την αναταραχή να εξαπλώνεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ με τις διεργασίες να εντείνονται σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κοινοβουλευτικού τόξου, και τους τρεις αρχηγούς της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού να συνεδριάζουν, δημοσιοποιούνται επιτέλους τα νέα περιοριστικά μέτρα.
Τελειώνει έτσι η παράσταση «Διαπραγματευόμαστε τα μέτρα» και αρχίζει η παράσταση «Ψηφίζουμε τα μέτρα».
Όμως, και οι δύο όμως παραστάσεις είναι εξ ίσου ψεύτικες
Τα μέτρα στην πλειοψηφία τους περιέχονται και είναι ψηφισμένα από τους νόμους Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο 2.
Απλά τώρα θα εξειδικευτούν και θα αποσαφηνιστούν σε δημοσιονομικές πολιτικές μέσω του Προϋπολογισμού 2013 και του Φορολογικού Νομοσχεδίου αντιστοίχως. 
Επίσης όσα από τα καινούργια μέτρα δεν  περιέχονταν στο...Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο 2, θα ψηφισθούν σε ένα νέο νομοσχέδιο. Αλλά επαναλαμβάνουμε, ο κύριος κορμός των μέτρων περιέχονταν και ήδη είναι νόμος του κράτους με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου 2.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή η πραγματικότητα δεν καταδικάζει σε εθνική και κοινωνική καταισχύνη την προηγούμενη σύνθεση της Βουλής και δεν αθωώνει από την κατηγορία της κοινωνικής αναλγησίας την παρούσα σύνθεση της Βουλής. Όπως είχαν ψηφιστεί τα μέτρα από την προηγούμενη Βουλή, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να είχαν καταψηφιστεί από την παρούσα σύνθεση της Βουλής και να τελειώνει έτσι η ισχύ τους. Αλλά είπαμε, μνημονιακά καθάρματα.
Επί της ουσίας με τα υπό ψήφιση μέτρα μπαίνει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή δυνατότητα της Ελληνικής Οικονομίας και ξεκινάει ο πιο μαύρος κύκλος ύφεσης, φτώχειας και μιζέριας για την Ελλάδα από την εποχή της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.

Η εποχή των σκοτεινών χρόνων αρχίζει!