Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατεδάφισης και διάλυσης του ΕΣΥ



Συνεχίζονται κανονικά στο παρασκήνιο  οι εργασίες στο υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των …υπεσχημένων!

Δηλαδή της κατάργησης 661 κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ μέχρι 31/12/2012, καθώς επίσης και περικοπές στη χρηματοδότηση του, τόσο όσον αφορά τα λειτουργικά έξοδα , περικοπές στα κονδύλια προμηθειών, περικοπές στα κονδύλια εφημεριών των γιατρών ενώ υπάρχει και κινητικότητα όσον αφορά την «αξιοποίηση» (δηλαδή ξεπούλημα) ακινήτων του ΕΣΥ .

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής στο θέμα της «αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ», δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους στο θέμα    των καταργήσεων-  συγχωνεύσεων  τμημάτων και μονάδων του ΕΣΥ,  υπάρχει ήδη έτοιμη εισηγητική έκθεση στον υπουργό Υγείας.

Αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία των  προτάσεων για την Αττική και σύντομα θα ανακοινωθεί η συγχώνευση τουλάχιστον  άλλων 5 νοσοκομείων, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα τη σκυτάλη θα λάβει η Νότια Ελλάδα .

Οι καμπάνες για τις νοσηλευτικές μονάδες της Ηπείρου θα... σημάνουν  μάλλον μέσα στον Νοέμβρη,  καθώς τότε φαίνεται ότι   θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα λουκέτα των τμημάτων  και οι συγχωνεύσεις μονάδων του ΕΣΥ της περιοχής.