Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Νεκρανασταίνουν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία


Συναντήθηκε λοιπόν ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος με τον επικεφαλής της Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, για ζητήματα συνεργασίας στο χώρο της Υγείας……  (κλικ εδώ)
Διότι  ως  γνωστόν όταν τα αρπακτικά της ΕΕ και ευρωζώνης διαμοίραζαν τα ιμάτια της πατρίδας μας,  με τη συναίνεση  των ντόπιων υποτακτικών τους , ο χώρος της Υγείας καταχωρήθηκε … στο γερμανικό κεφάλαιο.
Το λέει εξ άλλου ορθά κοφτά και ο Λυκουρέντζος
«Είχαμε μια ουσιαστική συνομιλία στο πλαίσιο των συνεργασιών μας με τις επιτροπές οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τα διάφορα θέματα στα οποία χρειαζόμαστε την τεχνική βοήθεια και κυρίως από τη Γερμανία, που είναι η χώρα η οποία έχει την ευθύνη της τεχνικής βοήθειας για το Υπουργείο Υγείας
 
Βεβαίως ο Λυκουρέντζος αποκαλύπτει κι άλλα μέσα από το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο υγείας.
όπως λχ ότι πάνω από 100 τεχνοκράτες ετοιμάζονται να κάνουν το ΕΣΥ και τις μονάδες του… κιμά.
«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Περισσότεροι από εκατό τεχνοκράτες, Έλληνες και Ευρωπαίοι, συνεργάζονται για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου, αλλά και άλλες επιλογές πολιτικής που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δανειακών της συμβάσεων».
 Για να  σκάσει και πάλι αμέσως μετά το γνωστό  τροπάρι με τον τουρισμό Υγείας αλλά και τις περιβόητες   Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας
«Βεβαίως προβάλλαμε τη στρατηγική του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, διότι θέλουμε να συνδυάσουμε τη φήμη της χώρας μας, την οποία οφείλει στις φυσικές, πολιτισμικές και ιστορικές της δυνατότητες, με την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Επίπεδο το οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν το επιστημονικό προσωπικό στη χώρα μας και να συνδυάσουμε με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τις καλές υπηρεσίες με τις υποδομές του Ελληνικού Δημοσίου και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων»
Λοιπόν για να μη σας παιδεύουμε ..
Τα νοσοκομεία στο τέλος που θα  μείνουν στο «δημόσιο» , λειτουργούντα βεβαίως  με  ιδιωτικο- επιχειρηματικά κριτήρια (εξ ου και τα εισαγωγικά στο  δημόσιο),  θα είναι περί... τα  45 (και πολλά λέμε )!!
Διότι από αυτά που θα  απομείνουν μετά το νέο κύμα  συγχωνεύσεων –συρρικνώσεων καταργήσεων, περίπου τα μισά ( σε τουριστικές και παράκτιες περιοχές)  θα ξεπουληθούν   με τη μια ή την άλλη μορφή (ΣΔΙΤ) σε επιχειρηματίες για την ανάπτυξη της νέας Μεγάλης ιδέας. Του τουρισμού υγείας.
 
Εντελώς συμπτωματικά οι επενδυτές θα είναι …Γερμανοί.
 και να μας ακουτε όταν σας λέμε όπως πχ  εδώ ότι :
«Ε , τώρα αν σας έλεγα ότι
 η τελευταία παρατηρούμενη  αυξημένη «κινητικότητα» γύρω από την ανέγερση νέου Νοσοκομείου σε Λευκάδα ή  Πρέβεζα ..
 οι συνεντεύξεις ένθεν  κακείθεν ..
οι διαρροές  από τα «κανάλια»  του υπουργείου  Υγείας για ΕΝΑ  νοσοκομείο στην περιοχή και το άλλο …One Day  Clinic  (τι ευφημισμός κι αυτός!!!!)..
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..
με τις παραπάνω δηλώσεις του Υπουργού Υγείας..
θα με πιστεύατε;;;;;
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ!»
 
Διότι για παραχώρηση  σε ιδιώτη θα  το πάνε το νέο νοσοκομείο  που θα φτιάξουν (αν φτιάξουν) στην περιοχή Πρέβεζας- Λευκάδας. Κι ας το κατασκευάσουν  μέσω ΕΣΠΑ …
 
Και στο τέλος έδωσε … ρεσιτάλ  επικυριαρχίας  ο Γερμαναράς:
«Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται για ανταλλαγή απόψεων πάνω στη δουλειά που μας έχετε ζητήσει να κάνετε. H Task Force υποστηρίζει το Υπουργείο σε αρκετούς τομείς στα πλαίσια του μνημονίου κατανόησης, το οποίο έχει υπογραφεί με Γερμανία, όπου ο Υπουργός θέλει ακόμη περισσότερη υποστήριξη.
Έχουμε επίσης συζητήσει κάποια ακόμη σημαντικά ζητήματα πολιτικής όπου ο Υπουργός πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις στο άμεσο μέλλον. Ο Υπουργός ξεκάθαρα ελπίζει ότι με την επόμενη δόση μετά την έκθεση της τρόικα, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν στις εταιρείες και χαίρομαι που μοιράστηκε μαζί μας μια από τις μεγάλες επιθυμίες του για το μέλλον, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Ελλάδα. Μια πραγματικά δυνατότητα υπάρχει εκεί, η οποία πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορεί να προχωρήσει».
 Και δεν κοκκίνισε από ντροπή ο Λυκουρέντζος!
Θα μου πείτε .Αν κοκκίνιζε από ντροπή δεν θα ήταν εκεί που είναι
Σωστά!