Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Νέο λαϊκό «Όχι» σε κυβέρνηση-τρόικα


Tο νέο μεγάλο εργατικό και λαϊκό «Όχι» στο σύγχρονο άξονα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και στον κοινωνικό εκφασισμό που προωθούν με τον πιο αμείλικτο τρόπο κεφάλαιο και τρόικα, είναι το μεγάλο σημερινό ζητούμενο. 

Για να εγερθεί η κοινωνία που την θέλουν γονατιστή. 

Ένα περήφανο απελευθερωτικό «Όχι», που θα ρίχνει στα σκουπίδια της Ιστορίας το νέο εξοντωτικό «πακέτο» μέτρων, ολόκληρη την μνημονιακή επίθεση, τους πολιτικούς διαχειριστές – υπηρέτες των πολυεθνικών και των τραπεζών και θα κλονίζει συθέμελα τους πυλώνες τους άγριου καπιταλιστικού συστήματος. 

Αυτό το μεγάλο «Όχι» μπορεί να το βροντοφωνάξει μόνο ο οργανωμένος και μαχόμενος λαός. Κι αυτό θα κάνει σε όλες τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη, μετατρέποντας τις παρελάσεις σε διαδηλώσεις του λαού ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και το φασισμό. 

Κρυμμένη για μια ακόμα φορά πίσω από τις σιδερόφρακτες ορδές των πραιτοριανών των ΜΑΤ, η τρόικα εσωτερικού των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, τα αγκριστρωμένα ψάρια του ευρώ, είναι έτοιμα για τη βρόμικη δουλειά. Τρέμουν όμως τη θύελλα της λαϊκής οργής, η οποία τους έχει υποχρεώσει σε άπειρες πιρουέτες. Παρ’ όλα αυτά ετοιμάζονται για να κατεβάσουν άμεσα το άγριο πακέτο μέτρων στην βουλή. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο προϋπολογισμός του 2103, με στόχο να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 11 Νοέμβρη

Οι μόνοι που μπορούν να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν το πακέτο των 13,5 δισ. και του εργασιακού μεσαίωνα, την καπιταλιστική επίθεση και την άθλια κυβέρνηση είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός, με ένα παλλαϊκό – πανεργατικό ξεσηκωμό, με μια απεργιακή – αγωνιστική καταιγίδα. 

Από σήμερα κιόλας πρέπει να κτυπήσει συναγερμός στις δυνάμεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Να ενημερωθεί και να ξεσηκωθεί ο λαός. Με συγκεντρώσεις και συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των άλλων φορέων αντίστασης. Με απεργία από την πρώτη στιγμή που τα μέτρα κατατεθούν στη βουλή, έναρξη σκληρού αγώνα διαρκείας, με απεργίες, αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και καταλήψεις, για να μην περάσουν, αλλά για να πέσουν μαζί με την κυβέρνησή τους. 

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να βρουν το λαό στο πόδι και στο δρόμο του αγώνα.

Πηγή: ΠΡΙΝ