Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ


Έχουν περάσει μόνο δυόμιση χρόνια από την υπαγωγή μας στο καθεστώς των μνημονίων και της διαρκούς βίαιης μείωσης των εισοδημάτων μας και αισθανόμαστε ως να έχουμε βιώσει δυόμιση αιώνες. Τα βάρβαρα γεγονότα έχουν επιμηκύνει το χρόνο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε κάθε επίσκεψή τους, θέτουν νέα εκβιαστικά διλήμματα και όρους, οι οποίοι γίνονται αποδεκτοί στο σύνολό τους από όλες τις κυβερνήσεις της περιόδου αυτής.
Τα μέτρα αυτά βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην ανεργία, πέντε χρόνια έχουμε αρνητική ανάπτυξη, οδηγώντας την σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, σε ένα αδιάκοπο σπιράλ θανάτου.
Η ελληνική οικογένεια διαλύεται: ανεργία, φτώχεια, έλλειψη γιατρών και φαρμάκων, εγκατάλειψη.
Ως εργαζόμενοι, λοιπόν, στο δημόσιο τομέα της Κέρκυρας, οχτώ περίπου μήνες πριν, κατά την ψήφιση του 2ου μνημονίου, συναισθανόμενοι την ιστορική ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και  την ανάγκη αντίστασης απέναντι στην εφαρμοζόμενη, εγκληματική και δολοφονική (χωρίς εισαγωγικά) πολιτική,  έξω από τα καθιερωμένα και αναποτελεσματικά πλαίσια που επέβαλλε η γραφειοκρατική συνδικαλιστική νοοτροπία, αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου Τομέα Κέρκυρας.
Σήμερα, θέτουμε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο και απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε συλλογικότητα που συμφωνεί με αυτό, ώστε  να ενωθούμε χωρίς αρχηγίες ή άλλες μικροκομματικές επιδιώξεις σε ένα κοινό αγώνα ανατροπής της άνανδρης, άτιμης και αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Το βασικό διεκδικητικό μας πλαίσιο αποτυπώνεται ως εξής:

-ΟΧΙ στα μνημόνια κ΄ στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού
-ΟΧΙ στους εκβιασμούς του  ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών τοκογλύφων
-ΟΧΙ άλλες θυσίες για το ευρώ
-ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην οικονομική, πολιτική και ηθική ισοπέδωση του λαού μας
-ΟΧΙ  στη φοροληστεία των φτωχών στρωμάτων
-ΟΧΙ  στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας και του νησιού μας (Ερημίτης, Αεροδρόμιο, Λιμάνια κλπ)
-ΟΧΙ  στην επικοινωνία του τρόμου των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε.
-ΟΧΙ στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας
-ΟΧΙ στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας
-ΟΧΙ στον επαγγελματικό, γραφειοκρατικό, συμβιβασμένο συνδικαλισμό των δοτών «εργατοπατέρων»

-ΝΑΙ στην εξασφάλιση δουλειάς για όλο το λαό
-ΝΑΙ στην κοινωνική προστασία των λαϊκών μαζών
-ΝΑΙ στη διαγραφή του χρέους
-ΝΑΙ στην εθνικοποίηση  του τραπεζικού συστήματος
-ΝΑΙ στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, με κοινωνικό σχεδιασμό, δημόσια - κοινωνική ιδιοκτησία και σεβασμό του περιβάλλοντος
-ΝΑΙ στην αυτοδιάθεση του λαού μας
-ΝΑΙ στην καθολική και δωρεάν δημόσια υγεία, ασφάλιση και παιδεία
-ΝΑΙ στην πραγματική δημοκρατία
-ΝΑΙ στη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα και δημόσιο βίο
-ΝΑΙ στο συντονισμό των εργαζομένων και των σωματείων από τη βάση
-ΝΑΙ στην δραστική φορολόγηση των offshore, των «μαύρων» καταθέσεων στους φορολογικούς παραδείσους, των εφοπλιστών και των μεγαλοκαρχαριών που χρόνια τώρα κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί απαιτείται συντονισμός σε τοπικό αλλά  και σε πανελλαδικό, πανεργατικό  επίπεδο.

Εμείς,  είμαστε αποφασισμένοι, διατηρώντας την ανεξαρτησία και την αδέσμευτη στάση μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, καλώντας την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,  στην αντίσταση και στον αδιάλλακτο αγώνα με στόχο την απαλλαγή μας από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις απάνθρωπες πολιτικές.
                                                                                     Κέρκυρα, 17 Οκτωβρίου 2012
Τα σωματεία: Αστυνομικών υπαλλήλων, Γιατρών ΕΣΥ, Δικαστικών υπαλλήλων, Εφοριακών υπαλλήλων, Ιονίου Πανεπιστημίου, Πυροσβεστών,  Π.Ο.Ε.  Ο.Τ.Α.,     Ι.Κ.Α., Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Τεχνικών Ο.Τ.Ε. , Τεχνικών Δ.Ε.Η.