Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη τοπικών φορέων, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο υγείας) στο νομό Πρέβεζας


Από επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου  Πρέβεζας:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σας προσκαλεί σε σύσκεψη τοπικών  φορέων για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο χώρο της υγείας, στην περιοχή μας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί της Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ώρα 10 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Θα γίνει ενημέρωση και θα υποβληθούν προτάσεις για ανάνηψη πρωτοβουλιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι;

1.Τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας (σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, ελλείψεις σε προσωπικό , υποχρηματοδότηση  του προγράμματος εφημεριών κλπ), τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών .
Αποτελεί κοινή διαπίστωση . ότι  τα παραπάνω προβλήματα έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

2. Ο διαφαινόμενος κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών στον τομέα της υγείας.

3. Προτάσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών προς τα μέσα ενημέρωσης και προς την πολιτική ηγεσία, με σκοπό αφενός τη γνωστοποίηση και την επίλυση αυτών των επειγόντων ζητημάτων και αφετέρου την άσκηση πίεσης για την αποφυγή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας η οποία εμφανώς μεθοδεύεται σήμερα .

4.Το πάγιο (εδώ και πολλά χρόνια) αίτημα των πολιτών του Νομού Πρέβεζας για ανέγερση νέου νοσοκομείου: ουτοπία ή αναγκαιότητα;

Επειδή τα παραπάνω ζητήματα ‘έχουν  ζωτική σημασία για όλους μας, θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας, γα την οποία σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Πρέβεζα 27/9/2012

Από το ΔΣ του ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας