Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Να γίνουμε οι αφέντες στη χώρα μας.


        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                                            18 Οκτώβρη Γενική Απεργία.

                   Δεν θέλουν μόνο το μισθό μας . Θέλουν τη ζωή μας.

Συγκυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) έχουν ετοιμάσει ένα νέο ανατριχιαστικό πακέτο  αντιλαϊκών μέτρων. Καθημερινά το νέο αυτό πακέτο «επικαιροποιείται» και αναπροσαρμόζεται προς το χειρότερο.
Πρόκειται  για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα καταβύθισης των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων στη  φτώχεια, στην απόγνωση και στην εξαθλίωση.
Τα πάντα τίθενται  στο κρεβάτι του  Μνημονιακού Προκρούστη της κρίσης του    συστήματος .Τα πάντα ουσιαστικά τίθενται  υπό αίρεση. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, ασφάλιση, συνταξιοδότηση, παιδεία , υγεία, δημόσια περιουσία, ορυκτός πλούτος, νησιά, λιμάνια, αεροδρόμια, εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις, πενθήμερο, ωράρια εργασίας, ακόμα και την μικρή ατομική  περιουσία και την ιδιόκτητη ατομική κατοικία, ορέγονται. Ετοιμάζουν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Οργανώνουν νέα άγρια φοροεπιδρομή.
Νέο «κούρεμα» του χρέους ή «επιμήκυνση» θα συνοδεύονται  από νέα  ακόμη πιο άγρια μνημόνια !!! 
                                         ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
 ΤΟ ΕΣΥ και οι μονάδες του (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) καταρρέουν με πάταγο, καθώς μεθοδικά συντηρείται και επιτείνεται τόσο η  υποχρηματοδότησή τους  όσο και η υποστελέχωσή  τους. Εκτεταμένες  είναι οι ελλείψεις υγειονομικού  υλικού πρώτης ανάγκης. Νοσοκομεία και μονάδες υγείας καταργούνται  ή «συγχωνεύονται».
Η κατάρρευση αυτή συνοδεύεται από την  έλλειψη δυνατότητας εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, οικονομικά αδύνατων, ανέργων, ανασφάλιστων κλπ,  να πλησιάσουν όσες ακόμη «δημόσιες» δομές και υπηρεσίες υγείας παραμένουν όρθιες, καθώς η  συγκυβερνητική κατεύθυνση είναι  οι δομές και υπηρεσίες αυτές να λειτουργούν με ιδιωτικο- επιχειρηματικά κριτήρια.  Δηλαδή  με κριτήριο κυρίως  το κέρδος. Ακόμη και η πρόσβαση στην κατάλληλη και αποτελεσματική  φαρμακευτική θεραπεία καθίσταται απαγορευτική για όλο και  πιο μεγάλα τμήματα ασθενών.
Σημαντικό μέρος της συνεχώς εντατικοποιούμενης εργασίας των υγειονομικών (λόγω της έλλειψης προσωπικού) παραμένει για μήνες απλήρωτο. Έχουμε καθημερινά παραδείγματα για όλα τα προαναφερόμενα και στις μονάδες υγείας του νομού μας (Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας) .

                                                   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
                                Δεν ταιριάζει σε μας και τα παιδιά μας μια τέτοια ζωή
  Όμως με τον τρόπο που προκηρύσσουν τις κινητοποιήσεις  και τις απεργίες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δείχνουν να κινούνται μόνο με μια λογική απλής διαμαρτυρίας κι ένα  πρόγραμμα εκτόνωσης του αγωνιζόμενου κόσμου, αντί να συγκεντρώνουν  και να  κλιμακώνουν την πίεση για να μην περάσουν τα μέτρα.
Για μας το βασικό είναι να αναδειχθεί η συγκεκριμένη 24ωρη απεργία ως η έναρξη ενός αποφασιστικού αγώνα που θα έχει  και συνέχεια και κλιμάκωση.
Γι αυτό αυτή την ώρα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους, να συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία στις 18 Οκτώβρη και στα συλλαλητήρια στην πόλη μας. Να οργανώσουμε  στη συνέχεια  ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό διαρκείας με αξιοποίηση  καθημερινά  διάφορων μορφών δράσης.
Παλεύουμε να μην περάσουν τα μέτρα και για να ανατραπεί αυτή η  βάρβαρη πολιτική και οι πολιτικοί φορείς που την υπηρετούν. Να καταργηθούν  τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που οδήγησαν τους εργαζόμενους και τη χώρα στην καταστροφή, να ακυρωθούν οι δανειακές συμβάσεις , να διαγραφεί το χρέος και να εθνικοποιηθεί-με κοινωνικό έλεγχο- το τραπεζικό σύστημα της χώρας και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και τέλος να υπάρξει αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών.
 Σε σύγκρουση και ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

                                      Να γίνουμε   εμείς οι αφέντες στη χώρα μας.