Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στάση εργασίας την Τρίτη των Νοσοκομειακών Ιατρών



Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στη χώρα μας.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ, κλιμάκιο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ και συνάντησε τον Διοικητή, εκπροσώπους των γιατρών και τους εφημερεύοντες Παθολόγους. Αιτία της επίσκεψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, «η ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής Κλινικής του ΚΑΤ να ανταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης και κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και των εκατοντάδων ασθενών που θα προσέλθουν τη Δευτέρα που η Κλινική εφημερεύει για την κάλυψη της Αττικής».
 Όπως αναφέρει ο κ. Βαρνάβας ο κανόνας 1/10 για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας δεν έπρεπε καν να υφίσταται.
 «Κατά τραγικό τρόπο όχι μόνο υφίσταται αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση» πρόσθεσε.
 Η ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί τις ευθύνες της «αφού ήδη θρηνούμε αδικαιολόγητους θανάτους λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων, σύντομα όμως θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.