Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών και εξαιρέσιμων , νυχτερινών και αργιών του μη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.


Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ  την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στη Βουλή :

 "Σε ό,τι αφορά στοιχεία, τα οποία κατά καιρούς μου ζητάτε σε σχέση με τις εφημερίες και τις εξοφλήσεις των εξαιρέσιμων και των νυχτερινών, θέλω να σας πω ότι για τις εφημερίες, από τα τριακόσια είκοσι εκατομμύρια, τα οποία προβλέπονται, μέχρι και τον Αύγουστο, έχουν διατεθεί διακόσια σαράντα οχτώ εκατομμύρια. Εγώ υπογράφω κάθε μήνα τις δαπάνες για τις εφημερίες. Όπως συζητήσαμε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, έχουμε δυσκολίες με άλλες υπηρεσίες του κράτους. Δε στεκόμαστε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό. Επικοινωνούμε, προσπαθούμε, ασκούμε πιέσεις να διευκολυνθούν. Και όπως σας είπα στην Επιτροπή, θα εξετάσουμε τη διαδικασία να εξεύρουμε ταχύτερη διαδικασία για την καταβολή των εφημεριών.
Αντίστοιχη εικόνα έχω και για την αμοιβή εργασίας των εργαζομένων στις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές, όπως και για τις υπερωρίες".

Είναι αλήθεια;
Είναι παραμύθια!

Πρώτον γιατί η καθυστέρηση είναι μεθοδευμένη από την κυβέρνηση συνολικά , άσχετα αν το μπαλάκι το πετά ο Λυκουρέντζος στις  «άλλες υπηρεσίες του κράτους»!
Δεύτερον ο ίδιος και το Υπουργείο του καθυστερούν  σχεδιασμένα και μεθοδικά να εγκρίνουν  την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών για υπερωριακή εργασία & αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του μη ιατρικού προσωπικού καθώς και των εφημεριών των γιατρών όπως επίσης και την έκδοση επιτροπικών ενταλμάτων προς τις Υ.Δ.Ε. των Νομών της Επικράτειας ώστε στο τέλος του χρόνου στην καλύτερη των περιπτώσεων οι εργαζόμενοι να έχουν πληρωθεί 6-7 μηνες από τα δεδουλευμένα του έτους.
 Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω παρά να σας δώσουμε ένα απτό  παράδειγμα από το Νοσοκομείο Πρέβεζας
 Η έγκριση καταβολής των πρόσθετων αμοιβών για υπερωριακή εργασία & αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του μη ιατρικού προσωπικού κατά το μήνα Ιούνιο έγινε από το Υπουργείο του κ. Λυκουρέντζου στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 δηλαδή δυόμιση ολόκληρους  μήνες μετά το τέλος του μήνα στον οποίο παρασχέθηκε η συγκεκριμένη εργασία.  ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η πίστωση δεσμεύτηκε από την αντίστοιχη Υ.Δ.Ε.  Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στις 5 Οκτωβρίου 2012,   δηλαδή ένα μήνα μετά την έγκριση του Υπουργείου Υγείας  και τρεισήμισι μήνες μετά το τέλος του μήνα στον οποίο παρασχέθηκε η συγκεκριμένη εργασία ΚΛΙΚ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ

Δυόμιση μήνες καθυστέρηση ο Λυκουρέντζος , ένα  μήνα καθυστέρηση μετά την έγκρισή  του    οι άλλες υπηρεσίες

Τώρα θέλετε να μάθετε πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον συγκεκριμένο μήνα;

Kατά πάσα πιθανότητα στις 14 Νοεμβρίου 2012 !

Τεσσεράμισι μήνες μετά την παρασχεθείσα εργασία!