Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Από την κλίνη του αρρώστου βλέπεις αλλιώς τα πράγματα


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ygeianet

Από τον Οκτώβριο οι περικοπές στο κονδύλι εφημερίας των νοσοκομείων έπληξαν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας,  φτάνοντας μάλιστα μέχρι το ακραίο σημείο μετατροπής των ενεργών εφημεριών της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων (!) σε εφημερίες ετοιμότητας κατά τις αργίες και σε μικτές τις καθημερινές.

Την ευθύνη γι’ αυτό ανέλαβε αυτοπροσώπως ο Διοικητής του Νοσοκομείου σύμφωνα με δήλωσή του.

Σε γραπτή παρέμβαση προς το Διοικητή του Νοσοκομείου (κλικ εδώ), μαζί με την εξώδικη διαμαρτυρία και την αναφορά που κατατέθηκε προς τον Εισαγγελέα Πρέβεζας, το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών Ηπείρου τόνιζε: « Εφ, όσον δεν εξομαλύνεται άμεσα το καθεστώς εφημερίας της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων θα πρέπει να είστε έτοιμος να υποστείτε τις νόμιμες συνέπειες.»
Προφανώς, δεν εννοούσαμε το αιφνίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα ο κ. Διοικητής, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Όμως από την κλίνη του ασθενούς ο Διοικητής του Νοσοκομείου αξιολόγησε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και με επείγουσα απόφασή του έδωσε εντολή άμεσης επαναφοράς των ενεργών εφημεριών στην Καρδιολογική Κλινική της Πρέβεζας.

Ευχόμαστε ειλικρινά, ταχεία και πλήρη ανάρρωση στον κ. Τζίμα.

Αν και ουτοπικό, ευχόμαστε και στον κ. Λυκουρέντζο, να ενεργήσει και αυτός ως άνθρωπος αντί να ενεργεί ως πειθήνιος υπάλληλος της τρόικας.

Τάκης Νικολόπουλος
Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ)