Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα: Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 

ΤΡΙΤΗ 9/10  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος και Αμαλίας)

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη στις συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους. 

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων για την αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Εντάσσεται ακόμα στην βαθύτερη πρόσδεση και συμμαχία της κυβέρνησης και του ελληνικού κεφαλαίου με τους τραπεζίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια,  απεργίες, καταλήψεις, να αντισταθούν με κάθε τρόπο.

Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και οι αντεργατικοί νόμοι. Να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και συνολικά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.  Διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ. 
 
Καλούμε ακόμα  όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τα συνδικάτα την εβδομάδα που μας έρχεται. 

Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, να απελευθερωθούν άμεσα οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη στους συνάδελφους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και καλούμε όλους τους εργαζομένους την Δευτέρα στα δικαστήρια. Στηρίζουμε   κάθε πρωτοβουλία στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς  ενάντια στα μέτρα της κοινωνικής ισοπέδωσης. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ
ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ