Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ


Μετά από 2 χρόνια, δεκάδων γενικών και κλαδικών απεργιών, μπαίνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο δεκαπενθήμερο, της πιο μεγάλης μάχης ενάντια στα Μνημόνια και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 
Τα ψέματα της διαπραγμάτευσης της μικρής Τρόικας (εσωτερικού) φτάνουν στο τέλος τους. Είμαστε μπροστά σε άλλο ένα «τελευταίο» πακέτο 14 δις, που θα φύγουν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία…) και θα μπουν για άλλη μία φορά στις τσέπες των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

Η συμβιβασμένη ηγεσία των συνδικάτων προγραμματίζει ξανά ξέπνοες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τις ημέρες ψήφισης, που σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τη λαϊκή οργή. Παράλληλα πληθαίνουν εκείνες οι φωνές από απλούς εργαζόμενους, πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και ομοσπονδίες που ζητούν εδώ και τώρα συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση με διάρκεια, με στόχο την ανατροπή των μέτρων και την ολομέτωπη σύγκρουση με τις πολιτικές που τα επιβάλλουν.

Με βάση την κοινοβουλευτική επιχείρηση ψήφισης των μέτρων με διαδικασίες express, με την ημερομηνία να αλλάζει συνέχεια και να μην γίνεται γνωστή αλλά και γνωρίζοντας ότι η αδράνεια δίνει πολιτικό και οργανωτικό χρόνο στον αντίπαλο, αποφασίσαμε να σπάσουμε τον «συμβιβασμό της αναμονής» και να συμμετέχουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια να συντονιστούν όλες εκείνες οι φωνές που ζητούν κλιμάκωση.

• Αποφασίζουμε την μετατροπή της 3ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τη 1/11 σε 24ωρη κινητοποίηση / απεργία με συγκέντρωση στο υπ. Υγείας.
• Καλούμε τις ομοσπονδίες και τα τριτοβάθμια όργανα να προκηρύξουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
• ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, καλούμε σε γύρο γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία και προκηρύσσουμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 5/11.

Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και καλούμε σε μία ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 31/10, στις 7.30 μ.μ., μετά τη λήξη του πανεργατικού συλλαλητηρίου στο  Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και Γ΄ Σεπτεμβρίου).

ΣΩΜΑΤΕΙΑ:          
  • Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
  • Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»
  • Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟ»