Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στο Υπουργείο το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα atpreveza.gr
(οι επισημάνσεις δικές μας)


Τη διαβεβαίωση ότι προς το παρόν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν κινδυνεύει παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί και γραφτεί, πήραν από στελέχη του Υπουργείου Υγείας φορείς της Πρέβεζας, οι οποίοι χθες βρέθηκαν στην Αθήνα.
Ο αντιπεριφειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη συναντήθηκαν με τον κ. Μπεχράκη και του παρουσίασαν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αρμόδια επιτροπή ζητώντας συνολικά αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας υγείας στο Νομό.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου ο σχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη θα γίνει αρκετά αργότερα, αφού αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο βρίσκεται ο «χάρτης» της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης εμφανίσθηκε αισιόδοξος αφού όπως είπε τα στελέχη του υπουργείου τους διαβεβαίωσαν ότι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι αλλαγές θα είναι αυστηρά κοινωνικά και σε καμία περίπτωση οικονομικά και σημείωσε πως η πρόταση που κατατέθηκε από τους φορείς της Πρέβεζας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που ισχυροποιούν το αίτημα να παραμείνει το νοσοκομείο της Πρέβεζας διοικητικά αυτόνομο με τα τέσσερα κέντρα υγείας με παράλληλο αίτημα την ανέγερση νέου νοσοκομειακού ιδρύματος .

Για ένα περίεργο κλίμα που αναστατώνει την τοπική κοινωνία έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου στον κ. Μπεχράκη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διαχέονται φήμες για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας τη στιγμή που η λειτουργία του σύμφωνα και με τα στοιχεία που κατέθεσαν, είναι υπεραπαραίτητη για την περιοχή.

Ο κ. Ιωάννου επισήμανε ότι υπάρχουν υλικοτεχνικές αδυναμίες στο Νοσοκομείο και έλλειψη βασικών γιατρών και προσωπικού, προβλήματα που αν λυθούν θα δώσουν άλλη δυναμική στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση οι φορείς και η τοπική κοινωνία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα διεκδικήσουν την αναβάθμιση του παρόντος Νοσοκομείου και την ανέγερση νέου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος έδωσε έμφαση στη δέσμευση του κ. Μπεχράκη ότι οι όποιες συγχωνεύσεις θα γίνουν με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια και όχι οικονομικά.

Σε κάθε περίπτωση οι φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους μέσα στον Νοέμβριο, στο οποίο θα είναι παρόντες και ο βουλευτής κ. Μπάρκας αλλά και τα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε για τα θέματα υγείας του Νομού.

Την ίδια στιγμή αποφασισμένοι να δώσουν τη «μάχη» της Υγείας είναι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, οι οποίοι ξεκίνησαν σχεδιασμό δράσης αλλά και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με κεντρική εκδήλωση το Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο για την Υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που θα γίνει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στη Θεοφάνειο.

 Να σημειώσουμε ότι για το θέμα θα γίνει ανοικτή σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και οι εργαζόμενοι καλούν τους συμμετέχοντες (σωματεία και φορείς) να οργανώσουν παρέμβαση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ανάγκη δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων-ανέργων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Καθώς και παρέμβαση στον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό , στελέχωσής του με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.


Σχόλιο

Εμείς δεν έχουμε παρά να σας παραπέμψουμε στο χθεσινό δημοσίευμά μας. ΚΛΙΚ ΕΔΩ