Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας σε σύσκεψη για το χαράτσι της ΔΕΗ


Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας για δράση ενάντια στη καταβολή του «Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών»   («ηλεκτροχαράτσι»)

  
                           Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Η κυβέρνηση, στα πλαίσια μιας σειράς βάρβαρων μέτρων  που πήρε -και τα οποία έπληξαν το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο  της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού  και ιδιαίτερα των πιο φτωχών και αδύναμων στρωμάτων του- ενέταξε και την επιβολή έκτακτων εδικών φόρων (χαράτσια), που ορισμένα εξ αυτών  παρά το χαρακτηρισμό τους σαν «έκτακτα» , ουσιαστικά θα έχουν  το χαρακτήρα μονιμότητας
Ανάμεσα σε αυτά είναι και το περιβόητο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
Μάλιστα η επιβολή του χαρατσιού αυτού, σε αντίθεση με το  άλλο χαράτσι    την λεγόμενη Έκτακτη  Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, γίνεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τέτοιο τρόπο, που χρησιμοποιεί- εν όψει  μάλιστα του επερχόμενου χειμώνα- το δημόσιο αγαθό της ηλεκτροδότησης, ως μέσο στυγνού εκβιασμού με την απειλή της διακοπής του!
Πέρα από την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου και την αποστέρησή του από κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς επιβάλλεται οριζόντια σε κάθε σπίτι ή κατάστημα άσχετα με τη χρήση του και την οικονομική αντοχή  του ιδιοκτήτη, είναι ένα μέτρο που εντάσσεται στα γενικότερα  πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικα, που στοχεύουν   στο χαράτσωμα  του λαού για τη διάσωση των κερδών των τραπεζών και μεγαλοκεφαλαιούχων.
Το χαράτσι αυτό αναμένεται τα επόμενα έτη να αυξηθεί λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και της αύξηση της  τιμής ζώνης.
Στην ουσία θα αναγκάσει  ακόμα και τους συμπολίτες μας που με χίλιες θυσίες και δάνεια κατάφεραν να αποκτήσουν μια ιδιόκτητη στέγη να πληρώνουν  «ενοίκιο»  για το σπίτι τους !
Ήδη χιλιάδες λογαριασμοί της ΔΕΗ έχοντας ενσωματωμένο το εν λόγω χαράτσι έχουν καταφθάσει στα σπίτια και στα καταστήματα  συμπολιτών μας.
Θεωρούμε ότι,   όπως με το χαράτσι της «Έκτακτης Ειδικής  Εισφοράς Αλληλεγγύης»,  η αντίσταση μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και καθολική και συνοψίζεται στο σύνθημα:
«Δεν έχουμε, Δεν μπορούμε, Δεν θέλουμε, Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». 
Με βάση την εμπειρία από την επιτυχημένη  δράση του λαού μας σε όλη την επικράτεια  απέναντι στο χαράτσι της «Έκτακτης  Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης»  αλλά και την εμπειρία από τη  δική μας  δράση στην Πρέβεζα, κρίνουμε αναγκαίο τον άμεσο συντονισμό προς αυτή την κατεύθυνση  όλων των φορέων της πόλης και του λαού της περιοχής μας.
Η μαζικότητα της αντίδρασης -άρνησης πληρωμής είναι αυτή που θα τους αναγκάσει να μην προχωρήσουν σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης .
 Γι’ αυτό καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους, φορείς και πολίτες  της πόλης και της περιοχής μας, σε σύσκεψη την Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μμ στη Θεοφάνειο Αίθουσα.


                                 Πρέβεζα  31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011
                        Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ