Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

                         ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ε.Ι.Ν.Η.)

                ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΓΝΙ
                  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΓΝΙ – ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2/2012
     ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Παιδίατρος από την παιδιατρική κλινική του ΓΝ Λευκάδας μετακινείται στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα (όπου η κρίση επιμελητή Β΄ έχει ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο 2011, αλλά δεν έχει υπογραφεί η πρόσληψη). Το κενό της Λευκάδας καλύπτουν οι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ της Παιδιατρικής του ΠΓΝΙ.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι παιδίατροι κάλυπταν και εφημερίες του ΓΝ Χατζηκώστα, οι οποίες είναι σταθερά απλήρωτες !
Νεφρολόγος του ΓΝ- ΚΥ Φιλιατών μετακινείται στο ΓΝ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάργηση η 3η βάρδια αιμοκάθαρσης.
Ακτινολόγος του ΠΝ Ιωαννίνων μετακινείται για εφημερίες στο ΓΝ –ΚΥ Φιλιατών. Απόσπαση στο ίδιο νοσοκομείο γυναικολόγου.
Αίτημα του ΓΝ Φιλιατών προς το ΠΝ Ιωαννίνων για απόσπαση βιοπαθολόγου, χειρουργού, παθολόγου και ακτινολόγου για τη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων.
Οι μετακινήσεις αυτές δεν αφορούν κάλυψη εκτάκτων αναγκών των νοσοκομείων (πχ λόγω άδειας ή ασθένειας του προσωπικού), αλλά πάγιες ανάγκες λειτουργίας των κλινικών που η χρόνια εγκατάλειψή τους από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η ελέω «μνημονίου» εντολή του κ. Λοβέρδου για μη διορισμούς πλέον ιατρών στα νοσοκομεία έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση.
Είναι πλέον φανερό, με την εμπειρία του ΓΝ Ρόδου, ότι τα πλέον έντονα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία οδεύουν άμεσα προς κλείσιμο ή περιορίζονται σε δομές Κέντρου Υγείας ή Τμήματα Επειγόντων περιορισμένης εμβέλειας και μεγάλης επικινδυνότητας.
Σε αυτή τη φάση αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ το ιατρικό προσωπικό υφίστανται δυσβάστακτη επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών τους, αλλά και οικονομική και οικογενειακή .
Η υποστελέχωση των κλινικών χρησιμοποιείται και σαν δούρειος ίππος από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να περάσει ως σωτηρία η κατάργηση μιας βασικής προϋπόθεσης λειτουργίας ενός δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, εντάσσοντας ιδιώτες γιατρούς «του ΕΟΠΥΥ» στη δύναμη των νοσοκομείων.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων γιατρών από τα νοσοκομεία της περιφέρειας
Απαιτούμε την άμεση άρση της απαγόρευσης πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και τη στελέχωση των κλινικών και τμημάτων που έχουν ανάγκη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 1/2/2012, 8-10 πμ και ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Πηγή: Ygeianet