Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Συμμορία των Αθηνών»

Χειρότερη και από τη συμμορία τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης ( με ενεργό συμμετοχή στελεχών και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης) είναι η πολιτική συμμορία των Αθηνών, απαρτιζόμενη από τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τους εκλεκτούς του κεφαλαίου και των τραπεζιτών –τοκογλύφων, με πρώτο το δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο.
Πίσω από το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους , που είναι έτοιμοι να διαφημίσουν υστερικά, κρύβεται το γεγονός ότι θα πληρώνουν το χρέος στα τρωκτικά των τραπεζών για πολλές δεκαετίες οι εργαζόμενοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
 Ένα χρέος που θα έχει περάσει υπό αγγλικό δίκαιο, το οποίο λειτουργεί πάντα υπέρ των πιστωτών..
Πίσω από το κούρεμα κρύβουν καλά την καρατόμηση των δικαιωμάτων:
Τσεκούρι στους εργατικούς μισθούς, βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση επικουρικών συντάξεων και άγριο ψαλίδι στις υπόλοιπες ,ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για ια χούφτα ευρώ, μόνιμη κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, αφού τα δεσμά της νέας επαίσχυντης δανειακής σύμβασης (του νέο πιο άγριου Μνημονίου)  συμπληρώνονται από τις χειροπέδες του νέου Συμφώνου  για το Ευρώ.
Έτσι μέσα σε ένα αποκαλυπτικό για τη σαπίλα της κυρίαρχης πολιτικής κλίμα αγωγών και διώξεων , την ώρα που όλο και περισσότεροι (ακόμα και ο ανεκδιήγητος  Σημίτης) αποστασιοποιούνται από το Μνημόνιο, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο ακόμα χειρότερο Μνημόνιο.
Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούν οι μαχόμενες και πρωτοπόρες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς, να ταράξουν τα νερά της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας και της εκλογικής αναμονής και να προετοιμάσουν ένα μπαράζ αγώνων καιν απεργιών , που θα συνενωθεί σε ένα πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Για να μη περάσει η δανειακή σύμβαση της αντεργατικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος και η ευρω-χούντα του συμφώνου για το ευρώ.  
Ενάντια στη χρεοκοπία και στην πτώχευση των εργαζομένων,  για τη διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.
Για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ , για να πεταχτούν έξω η τρόικα και οι δούλοι των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Ένα πρώτο ελπιδοφόρο βήμα έγινε με την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη.

Πηγή : Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"  22/1/2012