Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Με μερική ικανοποίηση αιτημάτων, έληξε η κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Πάτμου


Με υποσχέσεις για αποσπάσεις προσωπικού , μετακινήσεις προσωπικού   και πρόσληψη δυο  αγροτικών  γιατρών  έληξε η κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.
Λύσεις μπαλώματα  που δεν θα είναι μακρύς ο χρόνος που θα αποδειχτούν ανεπαρκείς.

Όπως δημοσιεύουν τα Πατμιακά Χρονικά:

Μετά τις γραπτές υποσχέσεις που έλαβε ο δήμαρχος Πάτμου  από τη 2η ΥΠΕ για την εν μέρει άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων η κατάληψη έληξε και ο διοικητής του Κ. Θεραπευτηρίου-Κέντρου Υγείας Λέρου κ. Μανώλης Σούλος είναι ελεύθερος και θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής για τη Λέρο.

Όπως ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος μας ανέφερε, λήγει η κατάληψη διότι γραπτώς ικανοποιήθηκαν από τη 2ηΥΠΕ τα παρακάτω αιτήματα:
Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου μετακινείται από τη Λέρο παρασκευαστής μικροβιολογικού για τρεις μήνες στο Κ.Υ. Πάτμου. Στη συνέχεια θα συνεχίσει να καλύπτεται από τη Λέρο και δεν θα μένει χωρίς παρασκευαστή.
Επίσης από τη Δευτέρα θα μετακινηθεί ο παιδίατρος της Λέρου κ. Ταχλιαμπούρης για μία εβδομάδα στο Κ.Υ.Πάτμου. Σύντομα θα προσληφθεί επικουρική παιδίατρος στο Κ. Θεραπευτήριο Λέρου η οποία αμέσως θα μετακινηθεί στο Κ.Υ.Πάτμου και θα μοιράζει ανά εβδομάδα τη θέση της με τον μόνιμο παιδίατρο της Λέρου, μέχρις ότου επαναπροκηρυχθεί η θέση του παιδιάτρου για το νησί.
Τέλος άμεσα θα διοριστούν οι δύο αγροτικοί που προσελήφθησαν για ένα χρόνο στο Κ.Υ. Πάτμου.
Μετά τη λήξη της κατάληψης ο Διοικητής του Κ.Θ.Λέρου κ. Μανώλης Σούλος, μας δήλωσε:
«Κατόπιν συνεννόησης που υπήρξε με το αρμόδιο υπουργείο υγείας, και κατόπιν παρέμβασης από τον ίδιο τον υπουργό κ. Λοβέρδο, δόθηκε ικανοποιητική λύση στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάτμου.  Εγώ ως διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου - Κέντρου Υγείας Λέρου θα συνεχίσω να υποστηρίζω το Κέντρο Υγείας Πάτμου με όλες μου τις δυνάμεις»