Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η φωτιά εξαπλώνεται :Τη σκυτάλη από την Κάρυστο παίρνει η Κύμη Ευβοίας
Είχαμε γράψει (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και ο Λοβέρδος έσπειραν ανέμους και  στο χώρο της Υγείας και ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης  και από δω και πέρα θα θερίζουν  θύελλες.

Την Κάρυστο ακολουθεί η Κύμη!

Αύριο, Δευτέρα 05/03, στις 7.30 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Κύμης "Γ.Παπανικολάου" και κατάληψη  από τους πολίτες της Κύμης και εργαζομένους, του ταμείου των εξωτ. Ιατρείων του Νοσοκομείου. 
Μάλιστα ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου θα βάλει και λεωφορεία το πρωί για μετακίνηση του πληθυσμού και μαθητών στη συγκέντρωση.

 Η Κίνηση Πολιτών Ανατολικής Ευβοίας  απαιτεί με ανακοίνωσή της  να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του


Η  Κυβέρνηση με πρόφαση την οικονομική κρίση θέλει να διαλύσει και την τελευταία μορφή κοινωνικών παροχών. Για τον σκοπό αυτό καταργεί την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία σε μια περίοδο που, οι ληστρικές επιδρομές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά. 
 Στο τομέα της υγείας, η πολιτική της κυβέρνησης προωθεί την απαξίωση των υπηρεσιών κάνοντας νέες περικοπές των ήδη υποβαθμισμένων παροχών, κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος για τον λαό και κυρίως τους ηλικιωμένους, ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους μετανάστες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πως η υγεία δεν είναι πολυτέλεια που ανήκει σε λίγους ή είδος από όπου το κράτος ή οι ιδιώτες θα θησαυρίσουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί πηγή κέρδους για οποιονδήποτε. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του καθενός, δεν μπορεί να συνυπάρξει με ιδιωτικά συμφέροντα και γι αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλισθεί και να παρέχεται σε όλους δωρεάν. Δεν δεχόμαστε στα πλαίσια συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομειακών μονάδων υγείας καμία μείωση. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για περίθαλψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και Κέντρα υγείας. Για τον λόγο αυτό προβαίνουμε στην κατάληψη του ταμείου των εξωτ. Ιατρείων του Νοσοκομείου Κύμης τη Δευτέρα 05/03 και απαιτούμε:

•Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων.
•Έξω από το ΔΝΤ-Μονομερή διαγραφή του χρέους-Κατάργηση των χαρατσιών.
•Δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους ,χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
•Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που θυσιάζει την υγεία στο βωμό του κέρδους.
•Όχι στην παραχώρηση κλινών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κλινικές.
•Κατάργηση του εισπρακτικού τέλους των 5€ από κάθε ασθενή.
•Όχι στο κλείσιμο-συγχώνευση Νοσοκομείων- Κ.Υ. - Πολυιατρείων.
•Καμία εφεδρεία-απόλυση εργαζομένων.
•Ένταξη όλων των Υγειονομικών και εργαζόμενων στην δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγειινά
•Στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικού έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε, όλους τους συντοπίτες μας σε αλληλέγγυο συμπαράσταση και στήριξη της προσπάθειας μας.
Καλούμε τον κάθε πολίτη της χώρας σε μια έμπρακτη αμφισβήτηση και αντίσταση κατά των δυναστών του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στα άλλα νοσοκομεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις .

Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε όλους τους κλάδους, καθώς και τα μέλη των εργατικών και λοιπών προοδευτικών ομάδων να κάνουν το ίδιο έτσι ώστε ο αγώνας μας να πάρει μορφή πανεργατικής και παλλαϊκής αντίστασης και ξεσηκωμού μέχρι την τελική μας νίκη κατά του πολιτικοοικονομικού συστήματος που καταδυναστεύει την χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Έφθασε ο καιρός ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, να δημιουργήσει ένα ισχυρό, δημοκρατικό σύνταγμα που θα κάνει τον τόπο μας ,τόπο ισότητας , δικαιοσύνης και ευημερίας.