Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλίες τώρα πριν γεμίσει η χώρα με πτώματα.


Η χώρα ήδη βρίσκεται  σε καθεστώς συντεταγμένης χρεοκοπίας και οδεύει  μέσω ενός  καθοδικού σπιράλ θανάτου σε  ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί.

Διά στόματος όλων των αρμόδιων παραγόντων της ΕΕ και του ΔΝΤ επιβεβαιώθηκε αυτή την εβδομάδα ο πανικός που επικρατεί για την επιταχυνόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, παρά τους πανηγυρισμούς της συγκυβερνητικής συμμορίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμ(ι)ου)        για το περιβόητο «κούρεμα».

Tο ίδιο το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας  έτσι όπως σχεδιάστηκε από την τρόικα και την κυβέρνηση, αποθαρρύνει κάθε σκέψη ακόμα και για τις προσδοκώμενες…ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες!!! Δηλαδή:
-οδήγησαν τα μεροκάματα και τους μισθούς στην άβυσσο για να «χαμηλώσουν το μισθολογικό κόστος της εργασίας» και να κάνουν τη χώρα ελκυστικό τόπο ιδιωτικών επενδύσεων και βεβαίως άφθονων κερδών των κεφαλαιοκρατών..
-οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση και 

παρ’ όλα αυτά ….ουδείς κεφαλαιοκράτης  επενδύει!!!!!

Σύμφωνα με αυτούς η εγχείρηση πέτυχε , αλλά  ο ασθενής απεβίωσε!

Τα σημάδια στον ορίζοντα είναι βαθύτατα ανησυχητικά, καθώς η ανθρωπιστική κρίση, απότοκος των βάρβαρων μέτρων της συγκυβερνητικής συμμορίας, ξεκίνησε από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά σαν πανδημία απλώνεται ταχύτατα σε όλη τη χώρα.

Έφτασε και στην πόλη της Πρέβεζας.
  • Ήδη και στην Πρέβεζα έχουμε εικόνες ανθρώπων της διπλανής πόρτας , αργά τη νύχτα, να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων των super-markets της πόλης .
  • Ήδη και στην Πρέβεζα οι κλοπές για βιοποριστικούς λόγους έχουν αυξηθεί .
  • Ήδη στην Πρέβεζα είχαμε δυο ληστείες σε διάστημα 3 ημερών (μια με λεία 20.000 ευρώ και μια σε ένα μπουγατσάδικο με λεία 497 ευρώ).
  • Ήδη  και στην Πρέβεζα έχουμε περιπτώσεις νέων παιδιών –φοιτητών που τα φέρνουν λιπόθυμα στο Νοσοκομείο γιατί είχαν 3 μέρες να φάνε για οικονομικούς λόγους!!! 

Αυτά τα φαινόμενα πολύ σύντομα θα γενικευθούν.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά .
Ο λαός μας οδηγήθηκε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Η συμμορία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους μέσω των μνημονίων , των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, των «κουρεμάτων»  οδηγεί  και την ελληνική καπιταλιστική οικονομία σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Το ζήτημα της  άμεσης ανατροπής τους είναι καθαρά ζήτημα επιβίωσης του Ελληνικού λαού.
Δηλαδή για να μη στρογγυλεύουμε τα λόγια μας..
Αν δεν τους ανατρέψουμε ΤΩΡΑ,  πολύ σύντομα εικόνες της ναζιστικής κατοχής με διάσπαρτα , τυμπανιαία από την πείνα πτώματα   θα κάνουν την εμφάνισή τους στο δρόμο.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, άμεσα, σε όλη τη χώρα και στην Πρέβεζα το λαϊκό  κίνημα με πρωτοβουλία των αριστερών και άλλων αγωνιστικών  δυνάμεων,  των λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών , αγωνιστικών σωματείων κλπ ταυτόχρονα με τον αγώνα του για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα , των μνημονίων , να  λάβει πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθούν  και να λειτουργήσουν πραγματικά παντού    λαϊκές  δομές τέτοιες, που θα οργανώνουν και θα διασφαλίζουν  συσσίτια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χώρους στέγασης και διανυκτέρευσης , διανομή τροφίμων, νερού, ηλεκτροδότησης, καυσίμων κλπ .

Διαφορετικά η επερχόμενη πλήρης  καταστροφή και εξαθλίωση μαζί με το συσσωρευμένο μίσος και την οργή που τη συνοδεύει θα οδηγήσουν πολύ σύντομα  σε χαοτικές καταστάσεις, ανεξέλεγκτης καταστροφής, πλιάτσικου,  κοινωνικού κανιβαλισμού,  χωρίς κανένα περιεχόμενο και στόχο.

ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!