Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ: Αλλεργία για κάθε σοβαρό αγώνα στα νοσοκομεία σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Ε, δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο , πιο  σοβαρό, από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία!

Με ένα κείμενο, πλήθους διαπιστώσεων και μόνο,  παραποίησης γεγονότων και  καταστάσεων,    εφάμιλλο των ρεπορτάζ των εφημερίδων του Μπόμπολα, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η απόφαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ολόκληρο το κείμενο γίνεται εμφανής η αλλεργική διάθεση της ποικιλόχρωμης  πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας σε κάθε σοβαρή δράση, σε  κάθε οργάνωση , συντονισμό με άλλους εργαζόμενους και κλιμάκωση του αγώνα , ακριβώς την περίοδο που μισθοί , δικαιώματα, η ίδια η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού και το ίδιο το ΕΣΥ ισοπεδώνονται. Την ίδια στιγμή που η εργαζόμενη πλειοψηφία βυθίζεται στη φτώχεια και στην ανέχεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και σε αυτό το γελοίο  «πρόγραμμα δράσης» τους  αναφέρεται σαν προμετωπίδα  "Προκηρύσσονται Εθνικές Εκλογές σε περίπου δύο μήνες που λαμβάνονται υπ’ όψιν στο πρόγραμμα δράσης"!!!

Τουτέστιν "τουμπεκί ψιλοκομμένο"!!!

Δικαιώνοντας  για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες εργαζόμενους υγειονομικούς που έχουν οριστικά γυρίσει ή γυρίζουν  την  πλάτη  τους στην συγκεκριμένη ομοσπονδία , αρνούνται και δε συμμετέχουν στις διαδικασίες της .

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η μόνη διέξοδος διαφυγής των εργαζομένων από το διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο της  πουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων στα νοσοκομεία και ΚΥ, να πάρουν την υπόθεση και τις τύχες  τους στα χέρια τους. Να βελτιώσουν τον οριζόντιο συντονισμό γενικών συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων τους. 

Η πείρα έδειξε ότι υπάρχει η διάθεση και το αγωνιστικό κλίμα, υπάρχουν οι δυνατότητες για συντονισμένες κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων,  μακριά και πέρα από τα «καπέλα» και  το διασπαστικό ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ  αλλά και κάθε συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας...


Ο λόγος στους ίδιους τους εργαζόμενους...