Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τέτοια δημοκρατία...

είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας. 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ...ΟΔΩΝ!








 Από τη σημερινή... Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα 

Αν κρίνουμε από τις  φωτό..  (πηγή φωτογραφιών "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ)

οι γονείς είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν την παρέλαση λογω της ...αλυσίδας των αστυνομικών.

οι αστυνομικοί ουτε έστω αυτοί είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, γιατί..."προσέχουν" τους γονείς(!) και έχουν την πλάτη στους παρελαύνοντες.

Τελικά για ποιους έγινε η μαθητική παρέλαση;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
                              www.paremvaseisde.gr
                                       Δελτίο τύπου

Για τις προσαγωγές  εκπαιδευτικών στη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος

Σε καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Σιδερένια κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της παρέλασης, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί αριστερά και δεξιά στην Πανεπιστημίου, από τα Προπύλαια έως τους στύλους του Ολυμπίου Διός,  ολόκληρη η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις καταστολής ενώ κλούβες είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην Αμαλίας και σε πολλούς κάθετους δρόμους. Σε αυτόν σιδηρόφρακτο χώρο , με παραπετάσματα, με χιλιάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες,   κλήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρελάσουν, φέρνοντας στην μνήμη μας άλλες εποχές. Εποχές χούντας, που  η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θέλουν να επιβάλλουν στο κόσμο της εργασίας.
Επέλεξαν να γίνει η «παρέλαση» μέσα στο σιδερένιο κουτί που ορίζουν οι φράκτες που έστησαν. Τόσο μεγάλος λοιπόν είναι ο φόβος τους. Τρομοκρατημένοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν την οργή και την αγανάκτηση. Θεωρούν ότι θα γλιτώσουν από την μήνη των εκατομμυρίων εργαζομένων που ζουν στην εξαθλίωση, που φτωχοποιούνται ραγδαία και που το μέλλον που τους είναι ακόμη πιο βάρβαρο.
Ο «ακαδημαϊκός δάσκαλος» Γ. Μπαμπινιώτης ένιωσε πολύ «περήφανος» να βρίσκεται στην εξέδρα των «επισήμων», φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς, σε ένα καγκελόφραχτο χώρο και να προΐσταται της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου και να μετέχει σε μια κυβέρνηση, που ψηφίζοντας τα μνημόνια και τις νέες δανειακές συμβάσεις,  οδηγεί στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία.
Στην διάρκεια της παρέλασης σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις,  το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» διαδήλωσαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στην φτώχεια και την ανεργία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας εντολή να μην αφήσουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας να «χαλάσει» το στημένο σκηνικό που ετοίμασαν,  χρησιμοποιώντας ωμή βία χτύπησαν τη διαδήλωση και προσπάθησαν να την απωθήσουν μακριά από το χώρο της παρέλασης. Στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τις κυβερνητικές εντολές των υπουργών για «καμιά ανοχή» προέβησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις συλλήψεις που έκαναν, προχώρησαν σε προπηλακισμούς σε βάρος των συγκεντρωμένων. Οι εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική βία, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, παρέμειναν στο χώρο διαδηλώνοντας και προασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία,  κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΔΟΕ, στο Σύνταγμα.
Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


Αύριο 25 του Μάρτη να βγούμε όλοι στους δρόμους,  να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους να διαδηλώσουν στην αντίθεσή τους στην συγκυβέρνηση, στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

Αυτή η παρέλαση είναι του λαού
Να διώξουμε κυβέρνηση Ε.Ε. και ΔΝΤ