Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. Η Ε.Ι.Ν.Α. καταγγέλλει την οργανωμένη ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων πανελλαδικά και συγκεκριμένα του "Αγ. Ανδρέα" και του Αιγίου από την Τράπεζα της Ελλάδας. Με μαφιόζικο τρόπο, χωρίς να ενημερώσουν -μόλις στις 23/3 άρχισε να γίνεται γνωστό- τις διοικήσεις των νοσοκομείων μετέτρεψαν σε ομόλογα το 70% των ρευστών των νοσοκομείων παραμονές του κουρέματος του PSI και τσέπωσαν, μόνο από τα δύο νοσοκομεία, πάνω από 4 εκατ. ευρώ! Αποτέλεσμα, η αδυναμία των νοσοκομείων να προβούν σε νέες παραγγελίες υλικών, απαραίτητα έργα υποδομής (νέο κτίριο του "Αγ. Ανδρέα), σε αποπληρωμή χρεών τους σε προμηθευτές και εργαζόμενους/γιατρούς (εφημερίες άνω του πλαφόν).
Η καραμπινάτη αυτή παρανομία οφείλει να λάβει την απάντησή της ΑΜΕΣΑ από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων με μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου (διοικητή της ΤτΕ, υπ. οικονομικών, ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό).
Αν αυτό δε γίνει καθίστανται αυτοδικαίως -μαζί με την 6η ΥΠΕ- υπόλογες στην κλοπή και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως από το υγειονομικό κίνημα.
Οι μεγαλόσχημοι της ΤτΕ και της κυβέρνησης, οφείλουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να επιστρέψουν τα κλεμμένα που χρησιμοποίησαν για το "σωτήριο" κούρεμα και το PSI.
2. Το σήριαλ των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών από το Δεκέμβρη του 2011 έχει συνέχεια: το υπ. Υγείας έστειλε για το 2012 τόσο μειωμένα κονδύλια για εφημερίες που υπολείπονται κατά 20% τουλάχιστον για την αποπληρωμή στο ακέραιο των δεδουλευμένων τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Επιπρόσθετα, οι διοικητές των νοσοκομείων καλούν τους διευθυντές των κλινικών να περικόψουν τα προγράμματα εφημερίας των νοσοκομείων σε ανάλογους με τη μείωση εφημερεύοντες ιατρούς "για να βγει το μαγαζί".
Επειδή εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε συλλογικά στις αυθαιρεσίες τους καταθέτοντας ασφαλή προγράμματα για το μήνα Απρίλιο, μέχρι εκεί που φθάνουν τα ποσά που διαθέτουν.
Η παρανομία και η εγκληματική συμπεριφορά όσων διοικητών επιχειρήσουν να αυθαιρετήσουν στα προγράμματα εφημερίας ενάντια στις εισηγήσεις των επιστημονικών συμβουλίων, θα αντιμετωπιστούν δεόντως.

3. Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, η Ε.Ι.Ν.Α. συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (11πμ ως 3μμ) και των ομοσπονδιών εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέει κάτω από την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.
Συνδιοργανώνουμε με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του κλάδου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Παπαφλέσσα και Σολωμού) και ΠΟΡΕΙΑ στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Κεντρικό μας σύνθημα "Διαλύουν το ΕΣΥ, καταρρακώνουν την κοινωνία: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ"


Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας
Γιαννάκενας Κων/νος                                               Γιακουμής Τάσος