Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Θα ήθελα να μάθω, δεν ντρέπεστε;


              Της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σας είδα εχθές. Εκεί στο στάδιο. Κατάμεστο από  την πράσινη  γενιά που μαζεύτηκε για να ΄΄νοικυρέψει΄΄ τα του οίκου της. Να βγάλετε έναν καινούργιο ηγέτη.
Τον Γιώργο δεν τον άκουσα. Δεν είχε κανένα νόημα να ακούσω τα αδικαιολόγητα. Μία εξομολόγηση για τα μεγάλα ψέματα που μας φλόμωσε δύο χρόνια. Ακόμα υπάρχουν εκείνα τα λεφτά ή ήταν αποτέλεσμα μυθοπλασίας;
Δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί οι υπουργοί της συμφοράς; Που υπογράψανε την θανατική καταδίκη της χώρας και κοκορεύονται και από πάνω για την μεγάλη επιτυχία της δανειακής σύμβασης και του κουρέματος; Ήσαστε σίγουροι ότι δεν πτωχεύσαμε ή παίζουμε με τα λόγια και τις έννοιες .
Έκατσα και άκουσα και την συγνώμη του Βαγγέλη. Φθηνός  ρήτορας της υποδούλωσης. Δήλωσε ότι ξέρει που πάει η χώρα. Με θεατρινισμούς και μεταμέλεια  είπε την λέξη συγνώμη. Έτσι όπως την εκστόμισε ήταν σαν βρισιά. Έβριζε την νοημοσύνη μας. Πως και ήμαστε τόσο χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε ότι μας έσωσε; Για τι δεν δακρύζουμε απέναντι στο μεγαλείο της ψυχής του;
Εσείς οι άλλοι πρασινοφρουροί που δεν ακούσατε μια στοιχειώδη αυτοκριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πως αντιδράσατε;  Ακούσατε κανένα καινούργιο πολιτικό πρόγραμμα; Νοιώσατε τον αέρα της αλλαγής; Διατυπώθηκαν  βιώσιμες λύσεις για την σκλαβωμένη χώρα μας; Πως και για τί  χειροκροτήσατε; Πως νοιώθετε όταν κοροϊδεύεται τον κόσμο; Εθελοτυφλείτε όταν  καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ παρουσιάζονται οι περικοπές  και οι καινούργιες μειώσεις των μισθών μας ;Όταν θα πάτε στα σπίτια σας κρυφτείτε από την οργή του λαού. Ξανακοιτάξτε τον εαυτό σας τον καθρέφτη ψεύτη που είναι η συνείδηση σας.
 Θα  ήθελα να μάθω ,δεν ντρέπεστε; Πώς κοιμόσαστε τα βράδια; Τι όνειρα βλέπετε εσείς τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά αυτού του τόπου; Εμείς οι απλοί και νομιμόφρονες κάτοικοι αυτής της χώρας ετοιμάζουμε την απάντηση μας. Παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα περιμένοντας μάταια να ενωθούν οι δυνάμεις της αριστεράς. Μέχρι τότε τρέχουμε με τα τέσσερα να αγοράσουμε φθηνές πατάτες. Πότέ άλλοτε δεν έφαγε τόσες πατάτες ο ελληνικός λαός. Θα σας απαντήσουμε  με το δαγκωτό βόλι που θα ρίξουμε στην κάλπη .Αν θα μας αφήσουνε οι αφεντάδες μας. Η προτροπή και η εντολή να μην γίνουν εκλογές για να μην χαλάσουμε ΄΄το κλίμα΄΄ του ΔΝΤ  δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το δανειακό πλαίσιο δεν μας επιτρέπει την πολυτέλεια της αυτόνομης και  ελεύθερης  χώρας.