Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί των νοσοκομείων των Ιωαννίνων


 
Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Δευτέρα οι γιατροί του  Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και του Γ.Ν. «Χατζηκώστα»
Αίτημα η καταβολή της αποζημίωσης για εφημερίες που πραγματοποίησαν Δεκέμβριο 2011-Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2012  

Θα αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρωινός Λόγος"

Σε επίσχεση εργασίας κατεβαίνουν από την Δευτέρα οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με αίτημα την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποίησαν τους τελευταίους τρεις μήνες (Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος).
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα αντιμετωπίζονται όμως κανονικά τα έκτακτα περιστατικά.
Το πρόβλημα ξεκινά από τη μείωση του κονδυλίου που προβλέπεται για εφημερίες. Ωστόσο υπάρχει και επιπλέον εμπλοκή, καθώς όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου,  με τον Εφαρμοστικό νόμο τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας επανέφεραν τη διαδικασία πληρωμής των εφημεριών μετά από έγκριση των επιτρόπων, πράγμα που επιφέρει καθυστερήσεις μηνών.
Τα προβλήματα όμως δεν έχουν τελειωμό και «ακουμπούν» άμεσα και τους ασθενείς καθώς η περικοπή του κονδυλίου έχει αποδυναμώσει σε καίριες κλινικές τη βάρδια της εφημερίας, αφού γιατροί υποχρεώνονται να εφημερεύουν από το σπίτι.

Και εθελοντικό «κούρεμα»!
Το αδιέξοδο φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς η Διοίκησή του έχει δηλώσει αδυναμία να εξοφλήσει τις εφημερίες που έγιναν πριν την περικοπή του κονδυλίου και πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Ζήτησε μάλιστα από τους γιατρούς – όπως αναφέρει η ΕΙΝΗ- «εθελοντικό κούρεμα» των εφημεριών που έγιναν το πρώτο δίμηνο του 2012.
Η συνδικαλιστική οργάνωση, ζητά την κατανόηση και συμπαράσταση των ασθενών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχε