Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Με 500 ευρώ δεν ζεις. Εξεγείρεσαι!


Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη και το δίκαιο του δανειστή - τοκογλύφου! Αυτή είναι η εφιαλτική πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που οδηγεί την εργαζόμενη πλειονότητα σε πρωτοφανή καταβύθιση των μισθών και των συντάξεων.

Μισθούς Βουλγαρίας των 180 ευρώ ονειρεύεται στην Ελλάδα ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ. Άμεσα ο βασικός μισθός κατρακυλά στα επίπεδα των 500 ευρώ, 400 ευρώ για τους νέους. Αυτό διατάζει η προκλητική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας (Εργοδοσίας), ορίζοντας ότι τα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων μειώνονται αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου κατά 22% (και 32% για τους νέους).
Μάλιστα, μετά τις 14 Mαΐου καταργεί όλες τις συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί μπορούν να πετσοκοπούν με μονομερή απόφαση του εργοδότη, αφού «δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων» (άρθρο 1). 
Εκτιμάται ότι η εφαρμογή αυτού του εκτρώματος προκαλεί την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, μιας και μεταφέρει πάνω από 6 δισ. ευρώ ετησίως από τους εργαζόμενους προς τους εργοδότες! 
Την ίδια ώρα, με το PSI και την ανταλλαγή των ομολόγων, το μαύρο μέτωπο φορτώνει το λαό με νέο δυσβάσταχτο χρέος, με ακόμα πιο απεχθείς όρους, για να αποζημιώσει τις τραπεζικές ύαινες και να στηρίξει το οικοδόμημα του ευρώ. Λίγες μέρες μετά τα πανηγύρια για το PSI, πίσω από τα χαμόγελα φάνηκαν οι κυνόδοντες. Λιτότητα δίχως τέλος και δίχως έλεος, αφού τον Μάιο και Ιούνιο έρχονται νέα τρομερά μέτρα τουλάχιστον 11 δισ. ευρώ και συζητιέται από την τρόικα νέα μείωση μισθών! 

Αυτό είναι το πραγματικό εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πίσω από τις υποσχέσεις για ανάπτυξη (κερδών).

 Η λαϊκή οργή και η αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, σε σύγκρουση με τις επιταγές των μνημονίων και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, γιγαντώνεται και ψάχνει τρόπους να εκφραστεί.  

Γι’ αυτό, το σύστημα φοβάται ότι η επέτειος της επανάστασης του 1821 στις 24-25 Mαρτίου μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εκδήλωσης της ανυπότακτης θέλησης του λαού και της νεολαίας να μη γίνουν οι ραγιάδες του 21ου αιώνα. 

Με μαζικές διαδηλώσεις θα παρελάσουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στην Ιερή Συμμαχία συγκυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ.

Πηγή: ΠΡΙΝ