Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και video από ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ΓΙΑΤΡΟΥΣ του ΚΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ ΑΧΑΪΑΣ


                               Δελτίο τύπου
Την Πέμπτη 22/3/2012 οργανώθηκε από τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας , συγκέντρωση – συζήτηση με κατοίκους και φορείς της περιοχής ευθύνης του (Δήμος Ερυμάνθου και ανατολικό διαμέρισμα Δήμου Πατρέων) με θέμα: ''Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της υγείας στην περιοχή μας. Οι προοπτικές του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας''. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν ''Όχι στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας".
Διεκδικούμε την στελέχωσή του και όχι το κλείσιμο του, τη συγχώνευση του ή τον περιορισμό της δράσης του με αλλαγή ή και κατάργηση της εφημερίας του ''
Σ' αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση επιβεβαιώθηκε από όλους τους κατοίκους και τους φορείς η σημαντική παρουσία και ο ρόλος του Κ.Υ. στην περιοχή μας. Εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων και των φορέων για την ουσιαστική και πλήρη λειτουργία του και η δύσκολη κατάσταση της δημόσιας υγείας που διαρκώς χειροτερεύει σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης όπου πλήττονται κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.
Αποτέλεσμα αυτής της συγκέντρωσης ήταν η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την υγεία , που αποτελείται από εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, κατοίκους και φορείς της περιοχής που αυτό δραστηριοποιείται.
Η συντονιστική επιτροπή στην πρώτη άτυπη συνάντησή της την Τρίτη 27/3/2012 εκτίμησε : 

1. ότι υπάρχουν φορείς και κάτοικοι που για διάφορους λόγους δεν πληροφορήθηκαν έγκαιρα το κάλεσμα για την συγκρότηση της 

2.η επικείμενη παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματισθεί για τις 29/3/2012 στην υγειονομική περιφέρεια, απαιτούσε καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή κατοίκων και φορέων.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην συγκέντρωση (22/3/2012) αλλά και αυτούς που το πληροφορήθηκαν μεταγενέστερα , να συμμετέχουν στην οριστική συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την υγεία την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 18.30 στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας όπου θα συζητηθεί το πλαίσιο και οι στόχοι δράσης της.

Ολόκληρη την συγκέντρωση στο ΚΥΧ μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο



Οι εργαζόμενοι του ΚΥΧ