Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συλλαλητήριο για την Υγεία το Σάββατο 24 Μάρτη στην Ηγουμενίτσα


Παραθέτουμε την ανακοίνωση των φορέων που το διοργανώνουν καθώς και τους φορείς



         Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα    
 
                       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
                               Σάββατο 24 του Μάρτη
               ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -11:00πμ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Tα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.
Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής "κατάργησης" της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.
Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του.
Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.
Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ

Ηγουμενίτσα 5-3-2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΓ/ΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ Ο.Ε.Ε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓ/ΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΘΕΣ/ΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Ε.Ε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ο.Υ. ΗΓ/ΤΣΑΣ

Πηγή:ΒδΕλλα