Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Ευαγγελισμού της 20.3.12


                                   Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012
 Η μαζικότερη κινητοποίηση Ειδικευόμενων Ιατρών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με άνω των 200 Ειδικευόμενων του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Απαιτώντας άμεσα και έντοκα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών και τη διασφάλιση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους του νοσοκομείου, οι Ειδικευόμενοι κρέμασαν τις ιατρικές τους μπλούζες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

 Η Διοίκηση, μετά από δύο καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και ανάλογο εξώδικο από το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», χρειάστηκε να επιστρατεύσει Επιμελητές και Διευθυντές στα επείγοντα ιατρεία της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.
Παράλληλα, Ειδικευόμενοι Ιατροί, διαμαρτυρόμενοι, μοίραζαν «εγγυητικά» χαρτονομίσματα στους συναδέλφους τους, ανάλογα των εγγυητικών επιστολών από τον Γεν. Γραμματέα του ΥΥΚΑ σχετικά με την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων τους επόμενους μήνες. 

Ζητήθηκε, ταυτόχρονα, η διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών για τις επικίνδυνες συνθήκες αντιμετώπισης στα ιατρεία και της νοσηλείας των ασθενών.