Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


Βαρεθήκαμε να μας κλέβουν κομμάτι-κομματάκι τη ζωή μας. 

Να μας λένε πως πρέπει να πληρώσουμε για ένα χρέος, για το οποίο εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη αφού οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τα δάνεια ήταν οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοεργολάβοι. 
Να μας λένε πως για να σωθεί η χώρα πρέπει ο μισός πληθυσμός της να ζει ανάμεσα στην ανεργία και την περιστασιακή εργασία και τη φοροληστεία, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. 
Να μας λένε πως πρέπει να ζήσουμε με μισθούς πείνας, χωρίς σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

Ξέρουμε πια πως το μαύρο μέτωπο της εξουσίας –κυβερνήσεις (Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου), Ευρωπαϊκή  Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο– όταν μιλά για σωτηρία της χώρας δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους αλλά στους τραπεζίτες και τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές κι όλους αυτούς που θέλουν το μισθό ένα “ξεροκόμματο” να τον ξανακάνουν, για να συνεχίσουν αυτοί “να τρώνε με χρυσά κουτάλια”.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε όλους αυτούς που μιλούν στο όνομα των εργαζόμενων και του λαού να οργανώσουν την αντίδρασή μας στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόνο αν στηρίζονται σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες σε ανεξαρτησία από την τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών που αφοπλίζουν τους αγώνες μας.  

Ξέρουμε πολύ καλά πως η χώρα έχει έναν τεράστιο κοινωνικό πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε και μερικές οικογένειες μεγαλοκεφαλαιούχων λυμαίνονται. Γι αυτό ακριβώς διεκδικούμε: 

Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του!

Σήμερα είναι αναγκαίο να καταργηθούν όλα αυτά που ήδη έχουν περάσει, μέσα από τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, το πρόγραμμα σταθερότητας, τη δανειακή σύμβαση και όλο το μαύρο νομοθετικό πλαίσιο που συνδέεται μ’ αυτά. 
Γι αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός, να θέτει ξεκάθαρα το αίτημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Θέτουμε ως κυρίαρχο αίτημα σήμερα στην κοινωνία, την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Αυτό το αίτημα δεν θέτει απλά το ερώτημα «Ή αυτοί ή εμείς» αλλά του δίνει συγκεκριμένο περιεχόμενο, ξεσηκώνει της «γης τους κολασμένους», γεμίζει ελπίδα, έμπνευση, διάθεση για αγώνα. 

Η πρότασή μας κατατίθεται σε όλο το λαό της Πρέβεζας και της χώρας. Με περιεχόμενο το ΣΤΟΧΟ της ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ με τη διαγραφή του χρέους, τη κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο ,την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, για να ζούμε με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, χωρίς καμία θυσία για το ευρώ και ρήξη με την πολιτική κυβερνήσεων- Ε.Ε-ΔΝΤ  

Καλούμε τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση για γενική πολιτική απεργία. Συντονίζουμε συνδικάτα και επιτροπές αγώνα σε αγωνιστική κατεύθυνση για να φύγουν μια ώρα νωρίτερα. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 του Μάρτη,  νέα συνάντηση στις 11 π.μ στο Εργατικό Κέντρο και ενημέρωση του λαού

Δευτέρα 19 του Μάρτη συμμετέχουμε στη λαϊκή συνέλευση στις 7:30 μ.μ στη Λαική Αγορά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 του Μάρτη 7 μ.μ προβολή ντοκυμαντέρ στη "Θεοφάνειο" και αμέσως μετά συναυλία διαμαρτυρίας. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 του Μάρτη 10:00 π.μ συγκέντρωση στον πεζόδρομο στα δικαστήρια.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  
                         
Μάρτης 2012