Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

LOVE…STORY!!!


Όχι δεν πρόκειται για τη γνωστή νουβέλα του Erich Segal, που το 1970 γυρίστηκε σε ταινία (μια από τις κλασσικότερες όλων των εποχών).

Πρόκειται για τα νέα καμώματα του LOVERDOU, που έχει βαλθεί να ξεπεράσει και τον Μαυρογιαλούρο του Κλασσικού  Ελληνικού Κινηματογραφου.

Ένα ολόκληρο άρθρο για το ΕΚΑΒ.

Προς Θεού , μην παρεξηγηθούμε! Τίποτε δεν έχουμε με τους εργαζόμενους  του ΕΚΑΒ και καλά κάνουν και διεκδικούν  και μαζί τους είμαστε και κάθε έστω και μικρή νίκη , κατάκτηση των εργαζομένων  κόντρα στην επελαύνουσα βαρβαρότητα και εξαθλίωση , εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους.

Όμως τόση  αγάπη πια  για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ;

 Ο Λοβέρδος προωθεί ρυθμίσεις που είναι φως φανάρι  ότι... υποκρύπτουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες,  αφού από αυτές εξαίρεσε  το σύνολο των υπολοίπων Υγειονομικών  εργαζομένων (μη μας πάρει χαμπάρι και η τρόικα!), που και αυτοί πλήττονται από τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους.

Συγκεκριμένα:
1.Ενώ στους υπόλοιπους  υγειονομικούς  (νοσηλευτές , τεχνολόγους, τεχνικούς, βοηθητικό προσωπικό , παρασκευαστές κλπ ) οι ώρες τις απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 20 ώρες ανά υπάλληλο μηνιαίως , στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ ανέβασε το όριο  στις... 33 ώρες ανά υπάλληλο μηνιαίως.
2.Ενώ στους υπόλοιπους Υγειονομικούς , η αναδρομική παρακράτηση των αποδοχών λόγω των μειώσεων που επέβαλε το Μισθολόγιο-φτωχολόγιο πρέπει να γίνει σε 3-4 ισόποσες δόσεις (μέχρι περίπου Ιούνιο),  στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ η παρακράτηση παρατείνεται μέχρι ...τον Δεκέμβρη του 2012.

Αυτός είναι Ο Λοβέρδος  ! Καθαρόαιμος εκπρόσωπος του κεφαλαίου και της τρόικα, κλάψας και σύγχρονος Μαυρογιαλούρος .

Για του λόγου το αληθές ΚΛΙΚ ΕΔΩ (άρθρο 32)

 Άρθρο 32
1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Στους Διασώστες Πληρώματα ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. χορηγείται αποζημίωση για την προμήθεια της στολής, το ύψος και ο τρόπος καταβολής του οποίου ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με όμοια κοινή υπουργική απόφαση το ύψος του επιδόματος μπορεί να αναπροσαρμόζεται ανά διετία.»
2. Στο τέλος του δεύτερου εδαφίου της παρ. 1 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τα πληρώματα ασθενοφόρων του Ε.ΚΑ.Β., οι ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις τριάντα τρεις (33) ώρες ανά υπάλληλο μηνιαίως
3. Για το πάσης φύσεως προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. η προβλεπόμενη ισόποση παρακράτηση αποδοχών της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4051/2012 (Α΄ 40) παρατείνεται μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο του 2012.