Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Όποιος σπέρνει ανέμους , θερίζει θύελλες


Οι νέες  ρυθμίσεις του Λοβέρδου που ενσωματώθηκαν στον «εφαρμοστικό»  νόμο 4052 του 2012 για την υγεία..

και που προβλέπουν στην  ουσία την κατάργηση ως αυτοτελείς οντότητες  50 νοσοκομείων, που διασυνδέονταν μέχρι τώρα με μεγαλύτερα..

προκαλούν θύελλες στη χώρα!!!

 Άρθρο 2
 Νοσοκομεία Ε.Σ.Υ.− Ενιαία Ν.Π.Δ.Δ.
1. Από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις των άρθρων 32 και 70 του ν. 3918/2011 (Α΄ 31), του άρθρου 66 του ν. 3984/2011 (Α΄ 150), του άρθρου 18 του ν. 3868/2010 (Α΄ 129) και της αντίστοιχης απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελούν αυτοτελή και ενιαία Ν.Π.Δ.Δ.. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ρυθμίζεται ο τίτλος και η έδρα του Ν.Π.Δ.Δ., ενώ ενοποιούνται μέχρι 31.12.2012 οι οργανισμοί των ανωτέρω, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις οργανικές θέσεις των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.. Από 1.1.2013 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ρυθμίζεται κάθε είδους θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η  Κάρυστος της Ευβοίας λόγου χάρη κυριολεκτικά φλέγεται

ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μια πιο αναλυτική παρουσίαση  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκείνο όμως  που προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι οι ψευτιές του Λοβέρδου στο κανάλι των Ψυχάρη-Μπόμπολα και Σια  (στο γνωστό και μη εξαιρετέο … MEGA) στο βίντεο που παραθέτουμε.


Ο Λοβέρδος -πέρα από τα φαντάσματα που υποκινούν τις ταραχές και τον υπονομεύουν- κάνει λες και δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του "απλά διασυνδεόμενου –συνδιοικούμενου νοσοκομείου"(που ήταν και ο προπομπός)  με αυτό που περιγράφεται στο παραπάνω παρατιθέμενο  άρθρο του νόμου και που ισοδυναμεί με κατάργηση αυτοτελών νοσοκομείων.

Παρεμπιπτόντως η τελευταία παράγραφος του ίδιου άρθρου:

11.Από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται το Γ.Ν. Λαμίας, το Γ.Ν. Καρπενησίου, το Γ.Ν. Άμφισσας και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων , το Γ.Ν-Κ.Υ. Φιλιατών..

Γιατί μυρίζει από 10 χιλιόμετρα μακρυιά ..... "υποχωρήσεις"; (εξυπηρετήσεις;) σε σχέση με το "γράμμα και πνεύμα" του ίδιου του νόμου  του Λοβέρδου;

(όχι βεβαια πως συμφωνούμε με το νόμο του, αλλά οι... εξαιρέσεις μας κεντρίζουν  την περιέργεια)  !!!! 

Κι ας ωρύεται ο Λοβέρδος στην Τρέμη  στο δελτίο του MEGA ....περί "πάρα πολύ, μα πάρα πολύ απομακρυσμένων περιοχών"!!!

Δηλαδή η Λήμνος λχ  πού   είναι ρε Λοβέρδο;
Λίγο πιο κάτω από... την Πλατεία Συντάγματος; 


Ο Λοβέρδος και η συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έσπειραν  ανέμους .
Από δω και πέρα θα θερίζουν θύελλες