Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πόσους μόνιμους γιατρούς μπορεί να έχει ένα νοσοκομείο;


Ο Λοβέρδος μπορεί να εξαίρεσε(!), με το αιτιολογικό μάλιστα της "πολύ απομακρυσμένης περιοχής," από την κατάργηση ως αυτοτελή οντότητα το Νοσοκομείο των Φιλιατών Θεσπρωτίας με το πρόσφατο νόμο 4052 του 2012

 ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 Άρθρο 2
 11.Από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται το Γ.Ν. Λαμίας, το Γ.Ν. Καρπενησίου, το Γ.Ν. Άμφισσας και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων , το Γ.Ν-Κ.Υ. Φιλιατών.


Αλλά όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε, η τύχη του όπως και πάρα πολλών νοσοκομείων στη χώρα είναι προδιαγεγραμμένη ..

Αν φυσικά συνεχίζουμε να τους αφήνουμε να διαφεντεύουν και να καταστρέφουν τις ζωές μας, και τις τύχες μας 


 Από την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων

Αυτοδύναμο, αλλά χωρίς επιστημονικό κ.α. προσωπικό

Μόλις 5 γιατροί υπάρχουν στο Νοσοκομείο Φιλιατών!

Προέχει η σωστή οργάνωση και λειτουργία του

• Τεράστια είναι τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί στην Ήπειρο η χωρίς σχεδιασμό πολιτική του Υπουργείου Υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θεσπρωτία, όπου οι ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και βέβαια σε εξοπλισμό του μοναδικού Νοσοκομείου της περιοχής, αυτού των Φιλιατών, αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την ανακούφιση που όλοι οι Θεσπρωτοί ένιωσαν, μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου να αυτονομηθεί εκ νέου το Νοσοκομείο, το οποίο μόλις προ ολίγων εβδομάδων είχε συγχωνευτεί με το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 5 γιατροί! Αναλυτικότερα πρόκειται για έναν γυναικολόγο, έναν πνευμονολόγο, ένα παιδίατρο, ένα ορθοπεδικό και ένα γαστρεντερολόγο! Οι ελλείψεις που υπάρχουν καλύπτονται με γιατρούς από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Μόνο 2 κλινικές!
Παράλληλα, υπάρχουν μόλις 2 κλινικές (Παθολογική και Χειρουργική) που δέχονται ασθενείς, ενώ στο άμεσο μέλλον, με την συνταξιοδότηση των Διευθυντών αυτών των κλινικών, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα.
Αν σε όλα αυτά, συνυπολογιστούν και τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο προσωπικό και στον εξοπλισμό, κρίνεται επιβεβλημένο, ότι πέρα από την αυτονομία που ξανακέρδισε το Νοσοκομείο Φιλιατών, προέχει η σωστή οργάνωσή του και η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό.

Να λυθούν!..
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους οι αρχές της περιοχής, που βέβαια δεν πρέπει απλώς να… πανηγυρίζουν για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου, όταν σε αυτό δεν υπάρχει καν το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει βασικές ανάγκες της Θεσπρωτίας. «Δεν μπορεί σε μια ολόκληρη περιοχή, να υπάρχουν μόλις 5 γιατροί και οι ανάγκες που δημιουργούνται να καλύπτονται με… μπαλώματα. Πρωτίστως πρέπει να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα» λένε Ηπειρώτες.

Τι εξυπηρετεί;..
Πάντως, με δεδομένα τα παραπάνω, πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται για το τι πραγματικά εξυπηρετεί η αυτοδυναμία του Νοσοκομείου Φιλιατών.
«Μήπως το Υπουργείο σχεδιάζει την κάλυψη των κενών που υπάρχουν ή και αυτή η απόφαση για αυτοδυναμία πάρθηκε στο πόδι και χωρίς κανένα σχεδιασμό, ίσως για να βολευτούν και πάλι κάποιοι ημέτεροι;» ρωτούν…


Είδατε πόσο είναι το ενδιαφέρον του Λοβέρδου και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου για την "πάρα πολύ απoμακρυσμένη περιοχή";