Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι Ιατροί του Κ.Υ. Αλιάρτου για την ανακλητικη απόφαση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ της διάταξης περί ποινών στη χειρόγραφη συνταγογράφηση.


Αγαπητοί συνάδελφοι
Ο διοικητής του Ε.Ο.Π.Π.Υ σήμερα 14/3/2012 απέστειλε έγγραφο με το οποίο αναστέλλεται «μέχρι νεωτέρας» ο νόμος 4052, άρθρο 21 παρ. 4, καθώς και η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 545/1-3-2012), περί ποινών στη χειρόγραφη συνταγογράφηση.
Ο Διοικητής όφειλε να γνωρίζει , ότι ο Νόμος αναστέλλεται με νόμο.
Ότι η Υπουργική απόφαση με ανακλητική Υπουργική απόφαση.
Κανείς ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στην εντολή του Διοικητή του Ε.Ο.Π.Π.Υ, εφ’ όσον ισχύει ο νόμος 4052,  πόσω μάλλον οι ιατροί του ΕΣΥ και ιδιαίτερα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Π.Υ!!!
Ούτε κανείς ιατρός, υπακούοντας στην εντολή αυτή είναι εξασφαλισμένος να μη γίνουν απαιτητά τα πρόστιμα, αφού αφορούν χρήματα που αποζημιώνουν τα φαρμακεία!!!!
Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα σε φαρμακοποιούς, ιδιώτες, να χρησιμοποιήσουν τα επαγγελματικά στοιχεία του γιατρού για να μετατρέψουν σε ηλεκτρονικές τις χειρόγραφες συνταγές που θα εκδίδονται κατά παρέκκλιση του ΝΟΜΟΥ!
Εμείς, οι ιατροί του Κ.Υ. Αλιάρτου και των Περιφερειακών Ιατρείων συνεχίζουμε να συνταγογραφούμε ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ έως ότου δημοσιευθεί και μας κοινοποιηθεί ανακλητικός ΝΟΜΟΣ!!!
Το πολιτικό κόστος ας το επωμιστούν οι φωστήρες που εμπνεύστηκαν και υπέγραψαν αυτή αλλά και όλες εκείνες τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου 4052 που αντιβαίνουν τη λογική αλλά και την υπάρχουσα νομοθεσία.
Ιατροί Κ.Υ. Αλιάρτου και Περιφερειακών Ιατρείων