Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση από συνάντηση Συντονιστικού Συνελεύσεων Νοσοκομείων με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας Ν.Πολύζο.



Μόλις το λάβαμε με e-mail.

1. Επαναλήφθηκε η δέσμευση για πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2011 στις 27 ή 29/3, καθιστώντας υπεύθυνες όσες διοικήσεις νοσοκομείων δεν μεταφέρουν την εντολή πληρωμών στην ΕΑΠ σήμερα. Από μέρους μας τονίστηκε η επιφύλαξη πως όλες οι αντίστοιχες προηγούμενες δεσμεύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί, και πως τους απλήρωτους γιατρούς ουδόλως τους ενδιαφέρουν επιμέρους υποτιθέμενες ευθύνες (π.χ. στο υπ. Οικονομικών, στις διοικήσεις, στην ΕΑΠ κλπ.) αλλά θεωρούν υπεύθυνη την
κυβέρνηση στο σύνολό της.
2. Επαναλήφθηκε η δέσμευση για πληρωμή των εφημεριών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μέσα στον Απρίλιο και μάλιστα προσδιορίστηκε η 12η Απριλίου σαν ημερομηνία πληρωμής). Όσο αφορά το γεγονός πως τα ποσά που έχουν ανακοινωθεί ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ούτε με το νέο ωρομίσθιο, αρχικά απάντησε πως «ό,τι περισσεύει θα μπει στις πρόσθετες» (υπεράριθμες με βάση τον 3868/2010) και μετά από έντονη αντίδρασή μας (με βάση το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε πρόσθετες φτάνουν τους…6 μήνες σε κάποια νοσοκομεία) δεσμεύτηκε να ζητήσει πρόσθετη αποδέσμευση κονδυλίων (πέραν του «12μορίου») για Γενάρη-Φλεβάρη από το Υπ. Οικονομικών.
3. Είναι χαρακτηριστικό ότι απεύθυνε παράκληση προς τους γιατρούς προκειμένου να σταματήσουν οι επισχέσεις εργασίας που παρατηρούνται στα νοσοκομεία που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις εφημερίες.Απαντήσαμε ότι αυτό είναι στα χέρια της κυβέρνησης στο βαθμό που αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα μας.
4. Με βάση τα ανωτέρω εκτιμούμε ότι το κύμα επισχέσεων που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και πολλά νοσοκομεία της επαρχίας έχει δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση.
5. Καλούμε όλα τα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και επισχέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον κλοιό της πίεσης!
Καλούμε σε νέο συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων την Παρασκευή 22/3/2012 και ώρα 14.30 στο Δώμα του Ευαγγελισμού."