Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.


Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων. Όλο και πιο πολλά νοσοκομεία ανακαλύπτουν ότι εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά. Μετατράπηκαν αυθαίρετα σε μια νύχτα σε ομόλογα που κουρεύτηκαν από το PSI. Το 70% των καταθέσεων των νοσοκομείων κατασχέθηκαν. Πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που θα οδηγήσει τα νοσοκομεία σε οικονομική ασφυξία. Αποκαλύπτεται πως κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι συμμορία πλιατσικολόγων που έχουν μοναδικό στόχο να σώσουν τις τράπεζες θυσιάζοντας υγεία-ασφάλιση-μισθούς συντάξεις.
      Οι υγειονομικοί είμαστε αποφασισμένοι με τους αγώνες διαρκείας και το συντονισμό μας να τους αναγκάσουμε να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να πάρουν πίσω τις περικοπές και τα μέτρα των μνημονίων.
Στην πέμπτη συνάντηση του συντονισμού έγινε αποτίμηση αυτών των βημάτων. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό, την ενεργοποίηση των συναδέλφων και την οργάνωση μαζικών συνελεύσεων, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα. Η παρουσία του συντονιστικού νοσοκομείων έχει αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για μαχητικά κομμάτια εργαζομένων μέσα στα νοσοκομεία και έχει βάλει πιέσεις στις ομοσπονδίες να κινηθούν σε ένα πρόγραμμα δράσης. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Η συμμετοχή του σωματείου του Γενικού Πατησίων στο συντονιστικό, ενός νοσοκομείου σύμβολο του αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις ,ανοίγει τη δυνατότητα για δυναμικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε κάθε νοσοκομείο που δίνει τη μάχη για να μην κλείσει. Οι αποφάσεις νοσοκομείων όπως η 48ωρη απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης 28 και 29 Μάρτη δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για κλιμάκωση με μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη. 
 Στην 5η  συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 26-3-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:

Παρέμβαση – στήριξη του αποκλεισμού της πύλης του Σωτηρία την Τετάρτη 28-3-2012 13:00 και συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλεί το Γενικό Πατησίων την ίδια μέρα για την σωτηρία των νοσοκομείων στα κάτω Πατήσια στις 17:30μμ στο Γ.Πατησίων.
Συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοσίου για την υγεία 29-3-2012 με 5ωρη στάση εργασίας 10:00-15:00 με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 11:30πμ και πορεία στον ΕΟΠΥΥ.
Πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη και για πανελλαδική πανυγειονομική συγκέντρωση στις 5 Απρίλη στο υπουργείο υγείας, με γενικές συνελεύσεις – καταλήψεις-συντονισμούς την επόμενη μέρα για κλιμάκωση.
Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 2-4-2012  ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα. 

Σωματεία – Μέλη διοικητικών Συμβουλίων –επιτροπές αγώνα -υγειονομικοί, από Νοσοκομεία:
 Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, ΚΑΤ, Αγλ. Κυριακού, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ, Γ.Πατησίων, Ιπποκράτειο, Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα, Σπηλιωπούλειο και εκπρόσωποι του συντονιστικού της ψυχικής υγείας , ειδικής αγωγής και πρόνοιας