Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι απορίες του Πρετεντέρη και η "διατριβή" του Καψή (Βίντεο)


Αναδημοσίευση από το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Τρομοκρατημένο το πολιτικό προσωπικό και ξέροντας ότι θα γίνει αποδέκτης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη, έβγαλε τις ηλεκτρονικές ταξιαρχίες του να προβοκάρει και να συκοφαντήσει όλους τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να εκδηλώσουν την «λατρεία» που τρέφουν, στο πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών.

Σε διατεταγμένοι υπηρεσία ευρισκόμενοι, ο μεν Πρετεντέρης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί την επέτειο της 25ης Μάρτη θα πρέπει οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που τους οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ ο Μ. Καψής μας έκανε «διατριβή» για το «καθεστώς βίας που ζούμε τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα». Μην φανταστείτε φυσικά ότι θεωρεί βία την ανέχεια, την μιζέρια, τις απολύσεις και τα υπόλοιπα «καλούδια» που μας προσφέρουν οι κυβερνήσεις για να μας «σώσουν». Βία, γ’ αυτόν, είναι κάποιες λαϊκές αποδοκιμασίες που εισέπραξαν πολιτικάντηδες.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε περισσότερο όσα ακούσαμε απ’ τους δημοσιοκάφρους του Mega. Αναμενόμενο ήταν. Πώς αλλιώς θα αιτιολογούσαν τους παχυλούς τους μισθούς;
 _______

 «Μορφή θεσμικά αποδεκτής βίας αποτελεί η φτώχεια, η ανεργία, η απειλή της απόλυσης, μορφή βίας αποτελεί να ζεις με τον τρόμο της επιβίωσης. Μια βία όμως που τείνει να πάρει τις διαστάσεις ενός "φυσικοποιημένου" κακού, μια βία που δε θα ποινικοποιηθεί από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της θα απολαύουν μια αδιατάρακτη ασυλία».

Φωτεινή Τσαλίκογλου - Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου