Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" προς τους πολίτες  Συμπολίτες μας

Είμαστε εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό και στα Δημόσια Νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας. Είμαστε αυτοί που καθημερινά παλεύουμε για να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που με τις θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού λαού δημιουργήθηκε. Είμαστε αυτοί που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος, πολλές φορές στεκόμαστε δίπλα σου έτοιμοι να σου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Είμαστε αυτοί που αντιδρούμε - διαδηλώνουμε δίπλα σας, που διατρανώνουμε στην τρικομματική  κυβέρνηση, στην τρόικα και στους υποστηρικτές όλων των μέχρι σήμερα των αντιλαϊκών πολιτικών:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τις τελευταίες δεκαετίες ο λαός μας δέχτηκε έναν αδυσώπητο πόλεμο από όλους όσους κυβέρνησαν που μέρα με την ημέρα γίνεται, πιο σκληρός, πιο απάνθρωπος.  Μας έχουν πάρει πίσω όλα αυτά που με αγώνες, θυσίες και αίμα είχαμε κατακτήσει. Μπροστά στο στόχο - που διαπερνά την πολιτική τους - να σωθούν από την κρίση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, καθόλου δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την υγεία και τη ζωή μας δίνοντας τη χαριστική βολή στα ήδη απαξιωμένα Δημόσια Νοσοκομεία, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Το κλείσιμο νοσοκομείων στo κέντρο της Αθήνας, που επιτελούσαν σημαντικό έργο (το Πατησίων, το 7ο όπως & το 3ο θεραπευτήριο ΙΚΑ) μαζί με το κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών, εκατοντάδων τμημάτων και κλινικών πανελλαδικά, είναι δώρο στους εργολάβους & μεγαλεμπόρους της υγείας, είναι η πολιτική της ΕυρωΕνωσης που υλοποιεί η συγκυβέρνηση με τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικα.

Οι απολύσεις των υγειονομικών (μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις κάτω απ΄το φόβο των αντι-ασφαλιστικών νόμων) γιγαντώνουν την ήδη δραματική έλλειψη προσωπικού. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικά (από γάζες, σύριγγες και βαμβάκι μέχρι υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις) που απορρέουν από την πιστή εφαρμογή του μνημονίου που επιβάλλει ρητά και κατηγορηματικά περικοπές, αποτελεί και αυτό μέρος του σχεδίου τους. 

 Κατήργησαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την έννοια της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Κάθε ασθενής πληρώνει από την τσέπη του πια, την επίσκεψη στο γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα, τη νοσηλεία του. Με το ποσοστό των ανέργων να αποτελεί πανευρωπαϊκό  ρεκόρ, τους φόρους και τα χαράτσια να πέφτουν βροχή έχουν το θράσος οι άθλιοι να ζητούν από τον κόσμο να πληρώσει από αυτά που δεν έχει, για να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου!!!

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας! ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να χαράξουμε τη δική μας γραμμή αντίστασης! Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Θα προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια στον κοινό μας αγώνα.

Μη σταθείς απέναντι μας – Μη μένεις αδιάφορος! Στάσου πλάϊ μας, διαδήλωσε μαζί μας, απαίτησε μαζί μας!Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!