Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι γιατροί του Γ.Ν.Χανίων


Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σήμερα αποφάσισε  την επέκταση της ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από  αύριο  και για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να μας πληρώσουν τις χρωστούμενες εφημερίες. 

Εδώ και τρεις ημέρες, επίσχεση εργασίας έκαναν μόνο οι ειδικευόμενοι.

Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία, όπως ορίζει τουλάχιστον ακόμη το Σύνταγμα και η υπάρχουσα νομοθεσία. 
Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, την δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του νοσοκομείου μας.

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, όπως και κάθε εργαζόμενος, ευτυχώς για μας, ή δυστυχώς για τους κρατούντες, δεν έχουν ακόμα μπορέσει να συνηθίσουν  να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. 

Η Πολιτεία θεωρεί φαίνεται και τους γιατρούς υπεράνω υλικών αναγκών, αφού τα ψίχουλα των μισθών εξανεμίζονται από την οικονομική πολιτική των μνημονίων.

 Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η δραματική μείωση των μισθών, θίγει τους γιατρούς, έτσι ώστε η υπερωριακή απασχόληση (εφημερία) είναι αναγκαστική δεύτερη δουλειά. 

Δυστυχώς, η μνημονική πολιτική θέλει  τους γιατρούς ζητιάνους για ψίχουλα. Δεν θέλει γιατρούς με ήθος και αξιοπρέπεια, θέλει γιατρούς εξαθλιώσιμους και εκβιάσιμους. Θέλει τους νέους γιατρούς να κυνηγούν το όνειρο για ειδίκευση και μια θέση εργασίας όνειρο απατηλό. Θέλει τους γιατρούς να δουλεύουν 70-80 ώρες την εβδομάδα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και των αρρώστων και να μην τους πληρώνουν ούτε αυτή την υπερωριακή εργασία.

Γι αυτούς  τα Νοσοκομεία πρέπει να γίνουν επιχειρήσεις που θα φέρνουν κέρδη στο κράτος, ή κέρδη στα ιδιωτικά κέντρα.

Εμείς επιμένουμε σε  ένα σύστημα υγείας υψηλού ποιοτικά επιπέδου, δωρεάν για όλους , που να μην λειτουργεί με ιδιωτικοοικομομικά κριτήρια.
 Δεν δεχόμαστε περίθαλψη για τους έχοντες.

Φίλε Χανιώτη, η υπομονή έχει τα όριά της. 
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι. 
Διεκδίκησε μαζί μας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. 
Σου αξίζει. Δεν ζητάς ελεημοσύνη.

Η λογική των περικοπών του κονδυλίου της εφημερίας, οδηγεί τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με γιατρούς που δεν πληρώνονται.

Δεν είμαστε Καλοί Σαμαρείτες, είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε όπως ορίζει το Σύνταγμα να μην υπάρχει ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Καλούμε τους Βουλευτές , τους πολιτευτές , τα πολιτικά κόμματα , τον Αντιπεριφεριάρχη και  τους Δημάρχους,  τα  Σωματεία και τους πολίτες του νομού Χανίων να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας και να πιέσουν με κάθε τρόπο για την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών, ώστε να μην διαλυθεί το νοσοκομείο .

Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και στους ντόπιους τοποτηρητές της .Εμείς κάνουμε επίσχεση εργασίας από αύριο,, μέχρι να πληρωθούμε, με προοπτική κλιμάκωσης, άμεσα με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Η Γενική Συνέλευση  των  Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων