Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: «ναι» στο ευρώ σημαίνει «ναι» στα μέτρα λιτότητας



Αδειάζει τη Μέρκελ για το δημοψήφισμα το “Der Spiegel”

Μέμνησο των Αθηναίων

Τελικά δεν άκουσε λάθος ο γερο-Παπούλιας όπως λίγο-πολύ κάποιες ελληνικές εφημερίδες ισχυρίστηκαν.  Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», στο νέο του τεύχος που κυκλοφορεί από Δευτέρα,  η Άνγκελα Μέρκελ πράγματι πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα φέρεται να εισηγήθηκε το δημοψήφισμα για το ευρώ να διεξαχθεί την ίδια ημέρα με τις νέες βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου!

Το έγκυρο  γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει την εξέλιξη αυτή παρά τις διαψεύσεις από κύκλους της γερμανικής καγκελαρίας, αναφέροντας το επεισόδιο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

 Όπως δημοσιεύει το «Spiegel», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε πως ένα «ναι» στο ευρώ στο δημοψήφισμα θα σήμαινε και «ναι» στα μέτρα λιτότητας που έχει αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση!   

Φοβού τους τροϊκανούς και ευρώ φέροντας…

«Φαντασιοπληξία» χαρακτηρίζει με δήλωσή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εντύπωση ότι «κάποιος μπορεί να λαμβάνει βοήθεια χωρίς να πληροί οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις ή ότι η σταθερότητα του ευρώ δεν εξαρτάται από το κατά πόσον τα μέλη του δεσμεύονται από τους κανόνες της Ευρωζώνης». 

Ο ελληνικός λαός πρέπει να πει «νάιν» λοιπόν στα μέτρα λιτότητας και να είναι έτοιμος και για «νάιν» και στο ευρώ τους.

Πηγή: mao.gr