Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Από εκβιασμό σε εκβιασμό για το χαράτσι της ΔΕΗ


Από εκβιασμό σε εκβιασμό καταφεύγει ο  μόνιμος υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (των δημοσκοπήσεων του 7%-11%)  και εκλεκτός των συγκροτημάτων των ΜΜΕ Β. Βενιζέλος,   χρησιμοποιώντας το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων που ενσωμάτωσε στους λογαριασμούς  της ΔΕΗ .

Ετσι αφού απέτυχε να εκφοβίσει χιλιάδες νοικοκυριά, που είτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί αρνούνται να υποκύψουν στη ληστεία  δεν πλήρωσαν το χαράτσι, κατέθεσε νέα τροπολογία χθες στη Βουλή   απειλώντας ότι αν σε 4 μήνες από τη λήξη τη πρώτης δόσης δεν πληρωθεί το χαράτσι θα το στέλνει στις εφορίες οι οποίες θα μεριμνούν για την είσπραξή του!

Συγκεκριμένα η τροπολογία του Βενιζέλου προβλέπει:
1. Για τις περιπτώσεις που ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον η πράξη είναι θετική, εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
2. Κατά της απόφασης του εφόρου μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, η οποία εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.
3. Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων, αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι εφορίες μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους.
4. Απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος ακινήτων το 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 δωμάτια.