Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι προβλέπει το Μνημόνιο 2 για τις αποδοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ

Χόρτασε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης υπό το Παπαδήμ(ι)ο από τη μισθολογική σφαγή των υγειονομικών , όπως βέβαια και των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσω του  περιβόητου νέου Μισθολογίου;
Όχι βέβαια!
Τι μας λέει  δηλαδή:
Το  νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που εφαρμόζεται από το Νοέμβρη 2011 προβλέπει ότι κατά τη μετάβαση από  ένα μισθολογικό κλιμάκιο σε επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο η  αύξηση του βασικού μισθού είναι 2% ( με βασικό μισθό 1000 ευρώ είναι 20 ευρώ μικτά!)   και  κατα τη μετάβαση από  ένα βαθμό στον αμέσως επόμενο βαθμό η  αύξηση του βασικού μισθού είναι από 10%-20%.
'Ομως όπως  λέει τώρα το μνημονιο και το μαύρο μέτωπο  της συγκυβέρνησης, πρέπει  να επανεξεταστούν   αυτές οι  ωριμάνσεις, γιατί μπορεί να είναι υπερβολικές!!!!
Αν λοιπόν κατα την επανεξέταση  βρεθούν   αυτές οι  ωριμάνσεις  υπερβολικές      ( εσείς τι λέτε ότι θα τις βρούν;), θα αναπροσαρμόσουν  τους κανόνες προαγωγής (το  χρόνο  παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια,  το χρόνο παραμονής στο βαθμό,  το ποσοστό των  εργαζομένων  που θα προάγεται από βαθμο σε βαθμό και βεβαίως το ύψος των ωριμάνσεων).

Με ακόμα πιο απλά λόγια :κι αλλο τσεκούρωμα του μισθού.

 Aνάλογη θα είναι η τύχη  των γιατρών του ΕΣΥ

Εφημερίες:
Προσέξτε τη διατύπωση: Όχι "κατά 50 εκατομμύρια ευρώ" αλλά "κατά τουλάχιστον  50 εκατομμύρια ευρώ" !
Η αρχική κατανομή πέρισυ ήταν 400 εκατομμύρια ευρώ,  η αρχική κατανομή φέτος ήταν 370 εκατομμύρια ευρώ , τώρα υποτίθεται ότι θα πάει 320 εκατομμύρια ευρώ... και μεις σας λέμε ότι ζήτημα είναι αν θα διαθέσουν 300 εκατομμύρια.
Το γιατί το λέμε, θα το εξηγήσουμε στο τέλος της ανάρτησης

Βασικές αποδοχές:

Όπως είναι γνωστό η νομοθετική μείωση των ειδικών μισθολογίων θα έλθει νωρίτερα από  αυτό που αναφέρει ο νόμος , δηλαδή  θα θεσμοθετηθεί τον Μάρτιο  και ο μέσος όρος της μείωσης θα είναι μεγαλύτερος.


Κι αν μετά από  όλα αυτά νομίζετε ότι "πιάσαμε πάτο" , υπάρχει και μια άλλη παράγραφος , σαν  κατακλείδα  που λέει:



Τώρα εσείς πάλι τι λέτε : "θα παραστεί ανάγκη για πρόσθετα μέτρα";

Όποιοι λοιπόν  νομίζουν ότι αυτά δεν είναι επαρκείς  λόγοι για  να πάρουν φωτιά τα νοσοκομεία, με αίτημα την ανατροπή αυτής της χούντας,  είναι άξιοι της μοίρας τους.